top icon
Επικαιρότητα

MotoGP: Αργεντινή – Qualifying: Ο Marquez στην pole

Ο Ισπανός, δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, συνεχίζει την παράδοση και στη… φετινή Αργεντινή στην πίστα Termas de Rio Hondo.

Η πτώση που είχε ο 23χρονος αναβάτης της Respol Honda στην στροφή 1 (σ.σ.: η δεύτερη στην ίδια στροφή μέσα στη μέρα!), τρία μόλις λεπτά πριν την ολοκλήρωση των κατατακτήριων δοκιμών, δεν τον εμπόδισε να «κατοχυρώσει» μια καθ’ όλα πειστική pole position για τον αυριανό, δεύτερο αγώνα του πρωταθλήματος MotoGP για το 2016. Αυτή, μάλιστα, ήταν η πρώτη pole για τον Marc Marquez από τον περσινό αγώνα στο Phillip Island της Αυστραλίας, αλλά και η τρίτη συνεχόμενη στην Αργεντινή, που παραδοσιακά ταιριάζει τόσο στο οδηγικό στιλ του Ισπανού, όσο και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της RC213V.

O Marc Marquez, στην πρώτη κιόλας… απόπειρά του, κατάφερε να σταματήσει το χρονόμετρο στο 1’39.411, χρόνος που συνολικά ήταν ο καλύτερος τόσο σε σχέση με όσα διαδραματίστηκαν στη ζεστή –κυριολεκτικά και μεταφορικά- πίστα Termas de Rio Hondo κατά τη διάρκεια του πάντοτε κρίσιμου 15λέπτου των κατατακτήριων, όσο και στις ελεύθερες δοκιμές 1, 2, 3 και 4, που διεξήχθησαν σήμερα και χθες.

Τη δεύτερη θέση στην πρώτη σειρά εκκίνησης, με χρόνο 1’39.786, κατέλαβε ο Valentino Rossi, ο οποίος απέφυγε τα λάθη οδηγώντας την Yamaha M1 του όσο το δυνατόν πιο στρωτά. Επιλέγοντας στρατηγική δύο εξόδων από τα pit, ο «Γιατρός», ο οποίος αυτό το Σαββατοκύριακο γιορτάζει τα 20 χρόνια από το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, κατάφερε, ύστερα από αρκετό καιρό, να νικήσει στις κατατακτήριες δοκιμές των ομόσταυλο του, Jorge Lorenzo, ο οποίος δυσκολεύτηκε, όπως και στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής, να βρει το γνώριμο ρυθμό του στη γλιστερή, ελέω υψηλών θερμοκρασιών και… σκόνης, πίστα της Αργεντινής. Έτσι, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2015, ο οποίος είχε και αυτός μια ανώδυνη ευτυχώς πτώση στη στροφή 1 κατά τη διάρκεια του FP4, θα εκκινήσει αύριο από τον τρίτη θέση, εμπρός από τον δεύτερο οδηγό της Respol Honda, Dani Pedrosa, ο οποίος πέρσι δε συμμετείχε στον αγώνα της Αργεντινής εξαιτίας τραυματισμού.

Την πρώτη εξάδα συμπληρώνουν οι δύο εργοστασιακοί αναβάτες της Ducati, με τον δεύτερο στον αγώνα του Qatar, Andrea Dovizioso, στην πέμπτη θέση και τον εγκαταλείψαντα από πτώση στο νυχτερινό Lossail, Andrea Iannone, στην έκτη.

Προβλήματα με τα ελαστικά της Michelin

Η αγωνιστική δράση  στην πίστα Termas de Rio Hondo σημαδεύτηκε σήμερα από τον θρυμματισμό στη στροφή 6 της πίστας του πίσω ελαστικού της Michelin κατά τη διάρκεια του FP4 στη Pramac Ducati GP15 του Scott Redding, ο οποίος κατάφερε, με επιδέξιο ομολογουμένως τρόπο, να κρατήσει όρθια τη μοτοσικλέτα του. Με τα χειρότερα να έχουν αποφευχθεί (σ.σ.: θυμίζουμε πως αυτό είναι το δεύτερο περιστατικό κατάρρευσης  ελαστικού του Γάλλου κατασκευαστή σε χρονικό διάστημα δύο περίπου μηνών), οι ιθύνοντες της γαλλικής εταιρείες αποφάσισαν για λόγους ασφαλείας να αποσύρουν και τους δύο διαθέσιμους τύπους πίσω ελαστικού. Τη θέση του θα πάρει ένα νέο «ενδιάμεσο», με πιο ενισχυμένη δομή. Εκτός κι αν ο καιρός έχει… αντίθετη άποψη, μιας και οι μετεωρολόγοι έχουν προβλέψει για το μεσημέρι (ώρα Αργεντινής) έντονες βροχοπτώσεις._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ