top icon
Επικαιρότητα

MotoGP: Μια BMW M2 CS για τον Fabio Quartararo

O Γάλλος αναβάτης της Petronas Yamaha SRT είναι ο νικητής της φετινού BMW M Award που έχει ως έπαθλο ένα ακόμα μοντέλο του Βαυαρού κατασκευαστή. Και για την περίσταση μια BMW M2 CS.

Το BMW M Award είναι ένα έπαθλο στο MotoGP το οποίο απονέμεται εδώ και 18 συναπτά έτη στον αναβάτη που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς βάσει των αποτελεσμάτων του στις κατατακτήριες δοκιμές της μεγάλης κατηγορίας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Μοτοσικλετών και συνοδεύεται από τη δωρεά ενός αυτοκινήτου που φέρει την υπογραφή του Μ Division.

Μεγάλος νικητής φέτος ήταν ο Γάλλος Fabio Quartararo που με την 5η θέση που απέσπασε χθες στις Κατατακτήριες 2 του Πορτογαλικού GP, του τελευταίου αγώνα στο MotoGP για το 2020, συγκέντρωσε 225 βαθμούς , έναντι 212 βαθμών του Maverick Vinales και 189 βαθμών του Franco Morbidelli. Με την επίδοσή του αυτή ο 21χρονος αναβάτης, που από του χρόνου θα αγωνίζεται στην εργοστασιακή ομάδα της Yamaha, στη θέση του Valentino Rossi, σπάει το σερί των 7 νικών στο BMW M Award του Marc Marquez που φέτος απείχε εξαιτίας του τραυματισμού του στην Jerez, στον πρώτο αγώνα του 2020.

BMW M2 CS - BMW M Award - Fabio Quartararo

«Συγχαρητήρια στον Fabio Quartararo, στον οποίο αξίζει αυτό το βραβείο έχοντας κερδίσει 4 pole position φέτος αλλά και 9 φορές μία θέση στην πρώτη σειρά της σχάρας εκκίνησης. Επιλέξαμε ως φετινό έπαθλο την BMW M2 CS, με την οποία εισάγουμε στο δρόμο πολλά στοιχεία των αγώνων. Ελπίζουμε ο Fabio να διασκεδάσει με το νέο του αυτοκίνητο», δήλωσε ο CEO της BMW M GmbH, Markus Flasch.

Τα τελευταία 18 χρόνια το BMW M Award έχει κατακτήσει 7 φορές ο Marc Marquez, από 3 φορές οι Valentino Rossi και Casey Stoner, 2 φορές ο Jorge Lorenzo και από 1 οι Gete Gibernau και Nicky Hayden.

BMW M2 CS - BMW M Award - Fabio Quartararo

O Fabio Quartararo, ο οποίος ήδη οδηγεί μια BMW M2 Competition, δήλωσε χθες ότι σκοπεύει να δωρίσει το έπαθλο του στον πατέρα του, Etienne Quartararo.

Διαβάστε επίσης: Ό,τι πρέπει να γνωρίζεται για τη νέα BMW M2 CS

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ