top icon
Επικαιρότητα

Μπαταρία με διάρκεια ζωής 1.600.000 χλμ. εξελίσσει η Tesla

Ο Elon Musk υπόσχεται πως σε κάτι περισσότερο από ένα χρόνο η μπαταρία που θα κινεί τα αυτοκίνητα της Tesla, αλλά και το στόλο των αυτόνομων ταξί που έχει στα σκαριά η αμερικανική εταιρεία, θα έχει διάρκεια ζωής 1.6 εκ. χιλιόμετρα.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας «Autonomous Day» που πραγματοποιήθηκε ενώπιων των επενδυτών της Tesla στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, η αμερικάνικη εταιρεία προέβη σε σημαντικές ανακοινώσεις που αφορούν στις επικείμενες κινήσεις της στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, της κινητικότητας, αλλά και της αυτόνομης οδήγηση. Έτσι, πέρα από το νέο λογισμικό (software) που υποστηρίζει το τελευταίο, η Tesla ανακοίνωσε ότι θα λανσάρει μια υπηρεσία αυτόνομων ταξί (Robotaxi) που θα κυκλοφορούν στις ΗΠΑ από τα τέλη του 2020 και μετά, αλλά και μια νέα γενιά μπαταριών.

Πιο συγκεκριμένα, ο Elon Musk προανήγγελλε ότι ήδη από του χρόνου η νέα γενιά μπαταριών που θα υποστηρίζει τα αυτοκίνητα της Tesla θα έχει διάρκεια ζωής 1,6 εκ. χιλιομέτρων.

«Τα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται σήμερα από εμάς είναι όλα σχεδιασμένα για λειτουργία 1 εκ. χιλιόμετρων. Η μονάδα κίνησης είναι σχεδιασμένη, δοκιμασμένη και πιστοποιημένη για 1 εκ. χιλιόμετρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Elon Musk.

Όμως, όπως ο ίδιος παραδέχτηκε, κάτι τέτοιο δεν ισχύει αυτή τη στιγμή για τη μπαταρία, η οποία «αντέχει, σύμφωνα με τον ίδιο, από 480.000 έως και 800.000 χλμ.

«Η νέα μπαταρία μας, η οποία πρόκειται να μπει στην παραγωγή πιθανότητα μέσα στο επόμενο έτος, σχεδιάζεται για 1,6 εκ. χιλιόμετρα λειτουργίας», διαβεβαίωσε ο CEO της Tesla._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ