top icon
Κόσμος

Μπαταρίες με άνοδο από πυρίτιο για τη νέα και ηλεκτρική Mercedes G-Glass

Μία ενδιαφέρουσα τεχνολογία στον τομέα των μπαταριών της αμερικανικής εταιρείας Sila που ιδρύθηκε από έναν πρώην μηχανικό της Tesla, υπόσχεται για λογαριασμό της ηλεκτρικής G-Glass της Mercedes αυξημένη ενεργειακή πυκνότητα και απόδοση.

Η Mercedes πραγματοποιεί ένα ακόμη σημαντικό στον τομέα της ηλεκτροκίνησης ανακοινώνοντας ότι ο εφευρέτης του αυτοκινήτου θα συνεργαστεί με την αμερικανική Sila, μια εταιρεία που ασχολείται με την εξέλιξη μπαταριών επόμενης γενιάς, για να ενσωματώσει τη χημεία ανόδου από πυριτίου σε συσσωρευτές ενέργειας που θα είναι προαιρετικά διαθέσιμες, και για πρώτη φορά, στην επερχόμενη, αμιγώς ηλεκτρική Mercedes G-Class.

Το καινοτόμο υλικό ανόδου υψηλής περιεκτικότητας σε πυρίτιο θα αυξήσει, σύμφωνα με τις Mercedes και Sila, την ενεργειακή πυκνότητα των μπαταριών χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια ή άλλες παραμέτρους στον τομέα της απόδοσης. Σύμφωνα με τους δημιουργούς της εν λόγω λύσης, σε σύγκριση με τις σημερινές εμπορικά διαθέσιμες κυψέλες με συγκρίσιμη μορφή, η τεχνολογία της Sila επιτρέπει αύξηση της ενεργειακής πυκνότητας από 20% έως και 40%, φτάνοντας πάνω από τις 800 Wh/l. Αυτή η σημαντική εξέλιξη θα δώσει τη δυνατότητα στη Mercedes να αποθηκεύει πολύ περισσότερη ενέργεια στον ίδιο χώρο, αυξάνοντας έτσι την αυτονομία των μελλοντικών οχημάτων της, συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτρικής G-Class, κατά σημαντικό βαθμό.

Mercedes Concept EQG - G-Class

Τα προηγμένα υλικά ανόδου από πυρίιο θα κατασκευαστούν με χρήση 100% ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις νέες εγκαταστάσεις της Sila στην πολιτεία της Ουάσιγκτον, καθιστώντας τη Mercedes τον πρώτο… γνωστό πελάτη της εν λόγω μπαταρία στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Mercedes έχει πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις στην Sila, με τη συμφωνία που ανακοινώθηκε σήμερα να σηματοδοτεί το φυσικό επόμενο βήμα για τη συνεργασία των δύο εταιρειών.

Mercedes Concept EQG - G-Class

«Η παροχή μιας τόσο υψηλής ενεργειακής πυκνότητας αλλάζει πραγματικά το παιχνίδι και μας επιτρέπει να σκεφτόμαστε εντελώς νέες κατευθύνσεις κατά την ανάπτυξη μελλοντικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η συνεργασία μας με τη Sila είναι άλλο ένα ουσιαστικό βήμα στο δρόμο μας για την κατασκευή των πιο επιθυμητών ηλεκτρικών πολυτελών αυτοκινήτων», δήλωσε ο Markus Schäfer, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Mercedes-Benz Group AG, υπεύθυνος για την ανάπτυξη και τις προμήθειες.

«Εστιάζουμε στην παροχή υλικών που είναι οικονομικά αποδοτικά και ικανά να εκπληρώσουν την υπόσχεση των ηλεκτρικών οχημάτων, και εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ενέργεια για μεγαλύτερη αυτονομία, βελτιωμένους χρόνους φόρτισης και μείωση του κόστους ανά kWh. Με το νέο μας εργοστάσιο στην Ουάσιγκτον, διασφαλίζουμε ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των συνεργατών μας, όπως η Mercedes ,καθώς μεταβαίνουν σε ένα πλήρως ηλεκτρικό μέλλον», δήλωσε ο Gene Berdichevsky, Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος, Sila.

Mercedes - Sila

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ