top icon
Επικαιρότητα

Μπόνους έως και 9.700 € στους εργαζόμενους της Porsche

Η γερμανική εταιρεία ανταποδίδει στους υπαλλήλους της μέρος της υψηλής περσινής κερδοφορίας της.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση των επιτελών της Porsche, «αυτή η ανταμοιβή αναγνωρίζει την εξαιρετική αφοσίωση και δέσμευση του προσωπικού στην εταιρεία». Όπως διευκρινίζεται, το μπόνους που θα καταβληθεί σε περίπου 25.000 εργαζόμενους της Porsche AG ανάλογα με τις ώρες εργασίας και τα χρόνια στην εταιρεία, θα αποτελείται από δύο βασικά μέρη: το πρώτο ύψους 9.000 € θα καταβληθεί στο εργατικό δυναμικό της Porsche ως «επίδομα επίδοσης για το οικονομικό έτος 2018», ενώ επιπλέον 700 € θα διατεθούν ως συνεισφορά στο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα Porsche VarioRente ή σε οποιαδήποτε άλλο ταμείο συντάξεων προσωπικού χαρακτήρα.

Διαβάστε επίσης: Porsche – Αριθμοί με σημασία

Το ειδικό αυτό επίδομα θα καταβληθεί με τους μισθούς του μήνα Απριλίου και δεν θα βασίζεται σε κλίμακες σε σχέση με το ύψος των αμοιβών των εργαζομένων.

«Έτσι κατανοούμαι εμείς την έννοια των ίσων ευκαιριών γνωρίζοντας ότι κάθε εργαζόμενος στην εταιρεία συμβάλλει στην επιτυχία της», δήλωσε ο Andreas Haffner, μέλος του τμήματος HR της Porsche.

Θυμίζουμε πως ο κατασκευαστής σπορ αυτοκινήτων από τη Γερμανία αύξησε τις παραδόσεις νέος οχημάτων κατά 4% το 2018 (256.255 μονάδες), με τα έσοδά του να καταγράφουν άνοδο 10% αγγίζοντας τα 25,8 δις €. Τα καθαρά δε λειτουργικά κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν επίσης κατά 4% φτάνοντας σε απόλυτα νούμερα τα 4,3 δις €._X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ