top icon
Κόσμος

Διεγείρει τις αισθήσεις η νέα Mustang Mach-E GT

Η Mustang Mach-E GT αποτελεί την απόλυτη έκφανση της οδηγικής απόλαυσης στην κατηγορία οχημάτων μηδενικών εκπομπών.

Η νέα Mustang Mach-E GT δεν είναι ένα ακόμα EV, αλλά μια «καλά δουλεμένη» πρόταση από το στρατόπεδο της Ford, η οποία έρχεται να δώσει μια νέα διάσταση στην έννοια της οδηγικής απόλαυσης στα SUV αλλά  και συνολικά στην κατηγορία των οχημάτων μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Η κορυφαία έκδοση του «ηλεκτρικού pony» της Ford διατηρεί την αρχιτεκτονική των τετρακίνητων εκδόσεων extended range της «απλής» Mustang Mach-E. Ωστόσο, το «σετάρισμα» των μονάδων κίνησης είναι διαφορετικό, ώστε στους πίσω τροχούς της έκδοσης GT να φτάνουν υψηλότερες ποσότητες ροπής απ΄ ότι στους εμπρός. Και όχι μόνο, καθώς η συνδυαστική ισχύς τους ανέρχεται στους 487 ίππους ενώ ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι και η ροπή που φθάνει την εντυπωσιακή τιμή 860 Nm. O πίσω ηλεκτροκινητήρας, ο οποίος ψύχεται με λάδι, μπορεί να «πιάσει» τη μέγιστη ροπή του μέσα σε χρόνο μόλις 0,5 δλ., ενώ σε επίπεδο επιδόσεων η νέα Mustang Mach-E GT είναι ικανή να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο μόλις 3,7 δλ.

Ford Mustang Mach-E GT

Και όλα αυτά, χωρίς συμβιβασμούς στην ελευθερία κίνησης, καθώς η προηγμένη μπαταρία ιόντων λιθίου των 98,7 kWh του πιο δυνατού μοντέλου που έχει ποτέ προσφέρει η Ford στην Ευρώπη εξασφαλίζει αυτονομία με μία πλήρη φόρτιση που φτάνει τα 500 χλμ. βάσει του πρωτοκόλλου WLTP.

Σε ταχυφορτιστή με ισχύ 150 kW, ο συσσωρευτής ενέργειας μπορεί να ανακτήσει ενέργεια για την κάλυψη 99 χλμ. μέσα σε 10 μόλις λεπτά – στην ίδια πηγή φόρτισης και σε χρόνο 45 λεπτών, η μπαταρία μπορεί να ανακτήσει ενέργεια από το 10% έως και το 80%  της μέγιστης αποθηκευτικής της ικανότητας.

Ford Mustang Mach-E GT

Mustang Mach-E GT: Απολαυστική στο δρόμο

H  Mustang Mach‑E GT είναι εξοπλισμένο με το αποκλειστικό προφίλ οδήγησης Untamed Plus, το οποίο εξασφαλίζει εκτός από ένα πιο άμεσο σύστημα διεύθυνσης, αυξημένη απόκριση των ηλεκτροκινητήρων, σφικτότερη ανάρτηση και ενισχυμένο εσωτερικό ήχο, ένα νέο σύστημα που προσφέρει σταθερότητα όσον αφορά την παροχή ισχύος και ροπής σε διαδοχικούς γύρους σε μία πίστα. Το προφίλ αυτό ρυθμίζει επίσης και τα συστήματα ελέγχου πρόσφυσης και ευστάθειας για ελάχιστη παρέμβασή τους κατά την οδήγηση σε συγκεκριμένο «τερέν».

Ford Mustang Mach-E GT

Την ίδια στιγμή, οι προδιαγραφές των φρένων και των ελαστικών είναι επίσης μοναδικές. Για την περίσταση, η Ford συνεργάστηκε με την Pirelli για τη δημιουργία μιας ειδικής γόμας και χάραξης πέλματος για ελαστικά διαστάσεων 245/45 R20, υποστηρίζοντας έτσι την αυξημένη ροπή σε συνδυασμό με την Ταυτόχρονα, τα αεριζόμενα εμπρός δισκόφρενα διαμέτρου 385 χλστ. της Brembo με τα οποία εφοδιάζεται η Mustang Mach‑E GT είναι τα μεγαλύτερα σε σχέση με εκείνα οποιουδήποτε μοντέλου της Mustang Mach-E.

Προσφέροντας την πιο συναρπαστική οδηγική εμπειρία αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος παραγωγής στην ιστορία της Ford, η στάνταρ προσαρμοζόμενη ανάρτηση MagneRide με την οποία εφοδιάζεται η Mustang Mach-E GT είναι ειδικά ρυθμισμένη για τους ευρωπαϊκούς δρόμους με το σύστημα να ελέγχει ηλεκτρονικά το μαγνητο-ροϊκό υγρό μέσα στα αμορτισέρ ώστε να αντιδρούν σε πραγματικό χρόνο στις μεταβαλλόμενες οδικές συνθήκες.

Ford Mustang Mach-E GT

Mustang MachE- GT: Με αγωνιστική σχεδιαστική αύρα ενός και εκτός

Στην ποιοτική και τεχνολογικά προηγμένη καμπίνα της νέας Mustang Mach-E GT πρωταγωνιστούν τα μπάκετ καθίσματα της Ford Performance, τα οποία είναι σχεδιασμένα για να παρέχουν άριστη στήριξη στη σπορ οδήγηση διαθέτοντας συγχρόνως επένδυση από διάτρητο ύφασμα τύπου Suedde.

Ford Mustang Mach-E GT

Από εκεί και πέρα, εκτός από τους μοναδικούς εξωτερικούς χρωματισμούς Grabber Blue και Cyber Orange, η έκδοση GT ξεχωρίζει για τα βαμμένα στο χρώμα του αμαξώματος τόξα των τροχών, την ειδική πολυανθρακική μάσκα με 3D χαρακτηριστικά σε χρωματισμό Dark Matter Grey, καθώς και από τη μοναδική σχεδίαση του εμπρός προφυλακτήρα με τις χαρακτηριστικές αεροδυναμικές εισαγωγές και σπόιλερ. Την ίδια στιγμή, διαθέσιμες μόνο για την Mustang Mach-E GT είναι οι εντυπωσιακές ζάντες αλουμινίου των 20 ιντσών, ενώ ανάμεσα στις υπόλοιπες εξωτερικές λεπτομέρειες περιλαμβάνεται η βαμμένη οροφή σε χρώμα Shadow Black, οι εξωτερικοί καθρέπτες σε Pillar Black και οι δαγκάνες φρένων σε Colorado Red.

Ford Mustang Mach-E GT

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ford Mustang Mach-E GT
  • Ford Mustang Mach-E GT
  • Ford Mustang Mach-E GT
  • Ford Mustang Mach-E GT
  • Ford Mustang Mach-E
  • Ford Mustang Mach-E
  • Ford Mustang Mach-E GT
  • Ηλεκτρικά Αυτοοκίνητα - EV -Ford Mustang Mach-E GT
  • Ford Mustang Mach-E GT
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ