top icon
Επικαιρότητα

Νέα Chevrolet Corvette Stingray Convertible

Η αμερικάνικη εταιρεία αποκάλυψε σήμερα την έκδοση Convertible της νέας Corvette Stingray.

Οι ανοιχτές εκδόσεις είναι άμεσα συνυφασμένες με την κληρονομιά της Chevrolet Corvette – ας μην ξεχνάμε πως, εν έτει 1953, η πρώτη «Vette» ήταν διαθέσιμη αποκλειστικά με ξεσκούφωτο αμάξωμα. Πάνω στη μαγιά αυτή συνεχίζει να «χτίζει» σήμερα και η σύγχρονη εκδοχή του αμερικανικού μοντέλου αποτελώντας παράλληλα την πρώτη ανοιχτή παραλλαγή της οικογένειας Corvette με hard-top οροφή και κινητήρα εγκατεστημένο στο κέντρο του αμαξώματος.

Chevrolet Corvette Stingray Convertible

Επί της ουσίας, οι σχεδιαστές της εταιρείας δημιούργησαν μια σκληρή οροφή η οποία μπορεί να αποθηκευτεί «μέσα» στο σώμα του αυτοκινήτου, διατηρώντας έτσι την ικανότητα της νέας Stingray να αποθηκεύει δύο πλήρη σετ εξοπλισμού… γκολφ ακόμα και όταν η hard top οροφή της βρίσκεται «κρυμμένη» μέσα στο αυτοκίνητο. Ταυτόχρονα, η ανοιχτή έκδοση διατηρεί τον εμπρόσθιο χώρο αποθήκευσης αντικειμένων που είδαμε στην Corvette Stingray Coupe, στον οποίο μπορεί να χωρέσει μια βαλίτσα ή μία τσάντα μεταφοράς φορητού υπολογιστή.

Chevrolet Corvette Stingray Convertible

Η σκληρή οροφή δύο… τεμαχίων μπορεί να αναδιπλωθεί σε χρόνο μόλις 16 δευτερολέπτων ακόμα και όταν το αυτοκίνητο ταξιδεύει με ταχύτητα 30 μιλίων/ώρα (περίπου 48 χλμ./ώρα). Σύμφωνα με τους αμερικανούς, ο μηχανισμός που ελέγχει τη λειτουργία της οροφή αποτελείται από έξι ηλεκτρο-μοτέρ. Όπως δηλώνουν οι ιθύνοντες της GM, η λύση των υδραυλικά κινούμενων μηχανισμών εγκαταλείφθηκε για λόγους αξιοπιστίας.

Chevrolet Corvette Stingray Convertible

Σε όλες τις εκδόσεις του μοντέλου η οροφή είναι βαμμένη στο χρώμα των υπόλοιπων εξωτερικών επιφανειών, εκτός αν ο ιδιοκτήτης της νέας Chevrolet Corvette Stingray Convertible επιλέξει την επιλογή του carbon. Αξίζει να σημειωθεί πως το «διαμέρισμα» αποθήκευσης της οροφής είναι κατασκευασμένο από πάνελ με χαμηλό βάρος που δεν επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο απάγεται η θερμότητα από τον κινητήρα. Επίσης, διαθέσιμο είναι και ένα ηλεκτρικά αναδιπλούμενο αλεξινέμιο που μειώνει τους στροβιλισμούς του αέρα στην καμπίνα κατά την κίνηση του οχήματος με «κρυμμένη» την οροφή.

Chevrolet Corvette Stingray Convertible

O γνωστός Small Blog LT2 V8 κινητήρας των 6,2 λίτρων της αμερικάνικης εταιρείας που «φοράει» και η έκδοση Coupe είναι ανανεωμένος σε πολλά σημεία – ένα από αυτά είναι και το ξηρό πλέον κάρτερ που διαθέτει. Σύμφωνα με την Chevrolet και εδώ αποδίδει σε συνδυασμό με το έξτρα πακέτο Z51 Performance Package, το οποίο προσφέρει μεταξύ άλλων ένα αναβαθμισμένο σύστημα εξαγωγής, ισχύ 500 ίππων στις 6.450 σ.α.λ. και ροπή 637 Nm στις 5.150 σ.α.λ. Για πρώτη δε φορά στα χρονικά, ο κινητήρας μιας Corvette θα πηγαίνει… πακέτο κατ’ αποκλειστικότητα με κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη με 8 σχέσεις που εξελίχθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία Tremec.

Chevrolet Corvette Stingray Convertible

Στους υπόλοιπους τομείς, η αμερικάνικη εταιρεία δηλώνει λακωνικά στις σημερινές, επίσημες ανακοινώσεις της πως η νέα Corvette Stingray Convrtible διαθέτει διαφορετικές ρυθμίσεις στην ανάρτηση ώστε η συμπεριφορά της στο δρόμο να μην διαφέρει σε σχέση με εκείνη της Coupe παραλλαγής της. Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως η ανοιχτή έκδοση του αμερικανικού μοντέλου θα μπει στην παραγωγή μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους, σε αντίθεση με την Coupe που «ξεκινά» πριν το πέρας του έτους που διανύουμε._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ