top icon
Κόσμος

Νέα έκδοση SportLine για το Skoda Octavia

Η Skoda παρουσίασε την έκδοση SportLine του νέου Octavia προσδίδοντας στο best-seller μοντέλο της μια σπορτίφ αύρα.

Επί της ουσίας, πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα εκδοχή του μοντέλου με ξεχωριστή εμφάνιση εντός και εκτός και σπορτίφ καλούδια σε επίπεδα εξοπλισμού. Πιο συγκεκριμένα, το εξωτερικό του νέου Skoda Octavia SportLine χαρακτηρίζεται από τις μαύρες πινελιές που είναι γνωστές από τις αντίστοιχες σε ονομασία εκδόσεις άλλων μοντέλων του Τσέχου κατασκευαστή. Οι τελευταίες είναι εμφανείς για την περίσταση στο εμπρός σπόιλερ, στο περίγραμμα της μάσκας, στον διαχύτη αέρα στο πίσω μέρος και στα γράμματα που συνθέτουν την ονομασία της μάρκας που κοσμεί την πίσω πόρτα.

Επίσης, μαύρη απόχρωση διαθέτει και η πίσω αεροτομή, ενώ στον βασικό εξοπλισμό του νέου Skoda Octavia SportLine περιλαμβάνονται και οι τροχοί με ζάντες διαμέτρου 18 ιντσών.

Το νέο Skoda Octavia SportLine διατίθεται τόσο με τους γνωστούς κινητήρες ντίζελ και βενζίνης της μάρκας, όσο και σε plug-in υβριδικές και ήπια υβριδικές εκδόσεις με κίνηση στους εμπρός ή και στους τέσσερις τροχούς.

Η έκδοση… αφετηρίας αποδίδει 115 ίππους και η κορυφαία 204 ίππους. Ο γνωστός 1.5 TSI βενζινοκινητήρας των 150 ίππων μπορεί να παραγγελθεί με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων και ήπια υβριδική τεχνολογία, ενώ ο 2.0 TSI των 190 ίππων προσφέρεται στάνταρ με DSG κιβώτιο και τετρακίνηση. Η plug-in υβριδική έκδοση του νέου Skoda Octavia SportLine αποδίδει μέγιστη ισχύ 204 ίππων, ενώ οι πετρελαιοκίνητες εκδόσεις με τον κινητήρα 2.0 TDI είναι διαθέσιμες με απόδοση 115, 150 και 200 ίππους.

Ο πετρελαιοκινητήρας των 150 ίππων μπορεί να παραγγελθεί με DSG κιβώτιο και τετρακίνηση, στοιχεία που είναι στάνταρ στην κορυφαία εκδοχή των 200 ίππων. Το σύστημα DCC (Dynamic Chassis Control) διατίθεται προαιρετικά και προσφέρει ρυθμίσεις που προσαρμόζουν διαρκώς τα χαρακτηριστικά απόσβεσης της ανάρτησης.

Στα προαιρετικά επίσης στοιχεία ασφάλειας και υποβοήθησης της οδήγησης περιλαμβάνονται τα Crew Protect Assist με λειτουργία rollover, Collision Avoidance Assist και Turn Assist, καθώς και ο νέος κεντρικός αερόσακος μεταξύ των εμπρός καθισμάτων.

Ο εσωτερικός διάκοσμος της έκδοσης SportLine του νέου Skoda Octavia περιλαμβάνει ένα φινίρισμα από ύφασμα γύρω από το ταμπλό καθώς και διακοσμητικές ταινίες Piano Black. Τέλος, τα σπορ καθίσματα της εν λόγω έκδοσης έχουν ενσωματωμένα προσκέφαλα και είναι εξοπλισμένα με μία ταπετσαρία που φέρει την ονομασία ThermoFlux.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Skoda Octavia SportLine
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ