top icon
Επικαιρότητα

Νέα εταιρική ταυτότητα για την Kia και 7 νέα ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2027

Η Kia ανακοίνωσε περισσότερες λεπτομέρειες της νέας στρατηγικής της για τα προσεχή χρόνια, στα πλαίσια της οποίας η εταιρεία θα εστιάσει στην ηλεκτροκίνηση με 7 νέα μοντέλα, καθώς και στις σύγχρονες υπηρεσίες κινητικότητας.

Μία σχεδόν εβδομάδα μετά τα αποκαλυπτήρια του νέου λογοτύπου που σηματοδοτεί τον μετασχηματισμό της, η Kia παρουσίασε σήμερα περισσότερες λεπτομέρειες της νέας στρατηγικής της, αλλά και τις επικείμενες κινήσεις της στον τομέα της ηλεκτροκίνησης και των υπηρεσιών-προϊόντων στον τομέα της σύγχρονης κινητικότητας.

Σηματοδοτώντας την απομάκρυνση της μάρκας από το παραδοσιακό επιχειρηματικό της μοντέλο, η Kia ανακοίνωσε μεταξύ άλλων και ένα νέο εταιρικό όνομα. Αφαιρώντας τη λέξη “Motors” από το όνομά της, η εταιρεία κατέστησε γνωστό ότι σκοπεύει «να επεκταθεί σε νέους και αναδυόμενους επιχειρηματικούς τομείς δημιουργώντας καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες κινητικότητας για τη βελτίωση της καθημερινής ζωής των πελατών της.»

Η εταιρεία έχει πλέον ως στόχο της να «εδραιώσει μία ηγετική θέση στη βιομηχανία κινητικότητας, επεκτείνοντας τις δραστηριότητές της ώστε να περιλαμβάνει ηλεκτρικά μοντέλα, λύσεις και υπηρεσίες κινητικότητας καθώς και ειδικά κατασκευασμένα οχήματα». Παράλληλα με αυτές τις προσπάθειες, η Kia θα προωθήσει ταυτόχρονα μία πιο βιώσιμη παραγωγική διαδικασία μέσω της χρήσης καθαρής ενέργειας και ανακυκλώσιμων υλικών.

Kia

Η Kia επικεντρώνεται εφεξής στην επέκταση της γκάμας των ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία (BEV) και σχεδιάζει να ενισχύσει την παγκόσμια σειρά προϊόντων της με την εισαγωγή 7 νέων BEV έως το 2027. Αυτά τα νέα μοντέλα θα ανήκουν, μεταξύ άλλων, στις κατηγορίες των SUV και MPV μοντέλων με το καθένα να ενσωματώνει τη νέα πλατφόρμα Electric-Global Modular Platform (E-GMP) της Hyundai Motor Group.

Το πρώτο από αυτά θα παρουσιαστεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021 παραπέμποντας σχεδιαστικά σε μοντέλο της crossover κατηγορίας. Σύμφωνα με την Kia, η αυτονομία που θα εξασφαλίζει ξεπερνά τα 500 χλμ., ενώ σε ταχεία φόρτιση η μπαταρία του θα «γεμίζει» σε χρόνο 20 λεπτών.

Η Kia αναπτύσσει επίσης μια γκάμα εξειδικευμένων οχημάτωνν (Purpose-Built Vehicles – PBVs) που θα βασίζονται σε ευέλικτες πλατφόρμες τύπου skateboard, με αρθρωτά σώματα σχεδιασμένα να καλύπτουν τις ειδικές ανάγκες κινητικότητας ενός ευρέος φάσματος εταιρικών και στόλων και πελατών. Οι συνεργασίες με την Canoo και την Arrival θα δίνουν τη δυνατότητα τα PBVs της Kia να προσφέρουν διαφορετικά αμαξώματα τοποθετημένα «πάνω» στη νέα πλατφόρμα τύπου skateboard.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ