top icon
Επικαιρότητα

Νέα Kia XCeed και Ceed Sportwagon Plug-in Hybrid

Η Kia αθροίζει στη γκάμα των XCeed και Ceed Sportwagon μια plug-in υβριδική έκδοση που θα δούμε να πραγματοποιεί το εμπορικό της ντεμπούτο στις αρχές του 2020.

Πρόκειται για την πρώτη προσπάθεια «εξηλεκτρισμού» της Kia στην κατηγορία των συμπαγών οικογενειακών μοντέλων που έρχεται να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες ηλεκτρικές, mildhybrid και hybrid της γκάμας της. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο COO της Kia Europe, Emilio Herrera, «στο πρώτο μισό του 2019, ένα στα επτά νέα μοντέλα της εταιρείας που ταξινομήθηκαν στην Ευρώπη ήταν ηλεκτροκίνητα, και αυτό είναι μια τάση που διαρκώς αυξάνεται».

Kia Ceed Sportwagon Plug-in Hybrid

Τα νέα Kia ΧCeed και Ceed Sportwagon είναι τα πρώτα plugin υβριδικά μοντέλα της κορεατικής εταιρείας που θα κατασκευάζονται στην Ευρώπη – και συγκριμένα στη μονάδα που έχει την έδρα της στη Zilina της Σλοβακίας – προσφέροντας στους αγοραστές τους τη γνώριμη 7ετή εγγύηση καλής λειτουργίας (ή εναλλακτικά 100.000 χλμ.), που πλέον αφορά και την μπαταρία ιόντων λιθίου, η οποία βρίσκεται εγκατεστημένη δίπλα στο συμβατικό ρεζερβουάρ χωρητικότητας 37 λίτρων.

Kia Ceed Sportwagon Plug-in Hybrid

Η μπαταρία των δύο μοντέλων έχει δυναμική 8,9 kWh και συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα με μέγιστη απόδοση 60 ίππων κι έναν θερμικό, 4κύλινδρο κινητήρα βενζίνης της γενιάς Kappa με χωρητικότητα 1,6 λίτρων. Σύμφωνα με την Kia, η συνδυαστική απόδοση των μονάδων κίνησης ανέρχεται στους 141 ίππους, τιμή που χαρίζει στα Kia XCeed και Ceed Sportwagon Plugin Hybrid επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 11 και 10,8 δλ., αντίστοιχα.

Kia XCedd Plug-in Hybrid

Το όλο «πακέτο» συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 6 σχέσεις και σύστημα ανάκτησης της ενέργειας κατά την πέδηση. Όταν κινούνται αποκλειστικά με την αρωγή του ηλεκτροκινητήρα τους, τα νέα Kia XCeed και Ceed Sportwagon Plugin Hybrid αναμένεται να έχουν αυτονομία της τάξης των 60 χλμ., ενώ χαρακτηριστική στην περίπτωση αυτή είναι η παρουσία του συστήματος Virtual Engine Sound System το οποίο εκπέμπει ένα ηχητικό σήμα με ένταση 59 dB όταν το αυτοκίνητο κινείται με χαμηλές ταχύτητες προς τα εμπρός ή προς τα πίσω.

Kia XCeed Plug-in Hybrid

Σχεδιαστικά, τα νέα Kia XCeed και Ceed Sportwagon Plugin Hybrid διαφοροποιούνται σε σχέση με τα πετρελαιοκίνητα και βενζινοκίνητα αδέλφια τους χάρη στους διαφορετικούς τροχούς, την «κλειστή» εμπρόσθια μάσκα τους, τα χαρακτηριστικά eco plugin λογότυπα και την υποδοχή φόρτισης, η οποία είναι εγκατεστημένη στο εμπρός αριστερό τμήμα των δύο αυτοκινήτων. Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως στο XCeed Plugin Hybrid η χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ κυμαίνεται από 291 έως και 1.243 λίτρα και στο Ceed Sportwagon Plugin Hybrid στα 437 έως και 1.506 λίτρα._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ