top icon
Επικαιρότητα

Νέα Mercedes-AMG CLA35 4Matic Shooting Brake

Η γερμανική εταιρεία παρουσιάζει μια ακόμα έκδοση αμαξώματος που τροφοδοτείται με τον 4κύλινδρο και 2λιτρο κινητήρα των 306 ίππων.

Τον περασμένο Απρίλιο η Mercedes παρουσίασε στο «σώμα» της CLA την έκδοση «35», λίγους μόλις μήνες μετά την αντίστοιχη… εγκατάσταση του 2λιτρου κινητήρα των 306 ίππων στην 5θυρη A-Class. Σήμερα, όπως ήταν αναμενόμενο, έρχεται η σειρά για μία αντίστοιχη κίνηση για την έκδοση αμαξώματος Shooting Brake του 4θυρου κουπέ των Γερμανών από τη Στουτγάρδη, το οποίο υιοθετεί ανάλογα επιθετική σχεδίαση και δοκιμασμένες από το παρελθόν λύσεις στη μετάδοση – και όχι μόνο.

Ξεκινώντας από τον κινητήρα, αξίζει να θυμίσουμε πως πρόκειται για το γνωστό Μ260 4κύλινδρος σύνολο των 2,0 λίτρων της Mercedes-AMG, ο οποίος εξακολουθεί να αποδίδει και στην περίπτωση αυτή 306 ίππους στις 5.800 σ.α.λ. και ροπή 400 Nm σταθερά από τις 3.000 έως και τις 4.000 σ.α.λ. συνεργαζόμενος με το επίσης γνωστό κιβώτιο διπλού συμπλέκτη AMG Speedshift DCT των 7 σχέσεων.

Η ισχύς μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω του συστήματος τετρακίνησης 4Matic μοιράζοντας τη ροπή του 4κύλινδρου κινητήρα ανάλογα με τα επίπεδα πρόσφυσης από το «αρχικό» 100/0 έως και 50/50 ανάμεσα στους δύο άξονες. Σύμφωνα με το εργοστάσιο, η νέα CLA 35 4Matic είναι σε θέση να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 4,9 δλ. εξασφαλίζοντας παράλληλα τελική ταχύτητα που περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Την ίδια ώρα, ο οδηγός της Mercedes-AMG CLA 35 4Matic Shooting Brake έχει στη διάθεσή του μέσω του AMG Drive Select τα προγράμματα Slippery, Comfort, Sport, Sport+ και Individual. Η ανάρτηση της συγκεκριμένης έκδοσης αποτελείται από γόνατα Μακφέρσον εμπρός και μία διάταξη πολλαπλών συνδέσμων πίσω. Προαιρετικά, υπάρχει η δυνατότητα παραγγελίας αμορτισέρ με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο βαθμό απόσβεσης (AMG Ride Control). Από εκεί και πέρα, μεταβλητή είναι και η υποβοήθηση του συστήματος διεύθυνσης , ενώ σε ότι αφορά στα φρένα, η νέα Mercedes-AMG CLA35 4Matic Shooting Brake είναι εφοδιασμένη με 4πίστονες δαγκάνες και δίσκους 350 χλστ. εμπρός και μονοπίστονες δαγκάνες με δίσκους 330 χλστ. πίσω._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ