top icon
Επικαιρότητα

Νέα Porsche 911 GT3 RS: Το κύκνειο άσμα της 991 (+video)

Η ανανεωμένη Porsche 911 GT3 RS σηματοδοτεί για τη γερμανική εταιρεία το κλείσιμο του κύκλου ζωής της γενιάς 991.

Η συγκεκριμένη Porsche 911 είναι ίσως η τελευταία «εκπρόσωπος» της γενιάς 991 (σ.σ.: σε αυτή περιλαμβάνεται ασφαλώς και η φρεσκαρισμένη εκδοχή της, η ατύπως αποκαλούμενη 991.2), καθώς τον Σεπτέμβριο που μας έρχεται η νεότερη εκδοχή του εμβληματικού κουπέ των Γερμανών θα είναι και επίσημα εδώ. Και για του λόγου το αληθές, ρίξτε μια… κλεφτή ματιά εδώ, προκειμένου να πάρετε και εσείς μια πρώτη γεύση από το τι ακριβώς «ετοιμάζουν» οι πάντα ανήσυχοι μηχανικοί και σχεδιαστές από το Τσουφενχάουζεν.

Τι νέο, λοιπόν, φέρνει λοιπόν μαζί της η ανανεωμένη (είπαμε, η 991.2) Porsche 911 GT3 RS; Κατ’ αρχήν, μία δυνατότερη εκδοχή του 6κύλινδρου και ατμοσφαιρικού 4λιτρου κινητήρα του γερμανικού εργοστασίου, που πλέον αποδίδει 520 ίππους στις 8.250 σ.α.λ. -με όριο περιστροφής τις 9.000 σ.α.λ. Τα σωθικά του, σύμφωνα με την Porsche, δεν παρουσιάζουν διαφορές, κάτι που σημαίνει πως τα παραπανήσια άλογα έχουν… προκύψει χάρη στις επεμβάσεις στην εισαγωγή, στην εξαγωγή καθώς και στο σύστημα DME (Digital Motor Electronics) που διαχειρίζεται το flat-six γερμανικό διαμάντι.

Σύμφωνα με την Porsche, μόλις 3,2 δλ. είναι αρκετά για την επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα, με την τελική να αγγίζει τα 312 χλμ./ώρα. Αν μη τι άλλο, το γεγονός ότι ο 4λιτρος κινητήρας της νέας GT3 RS, ο οποίος συνεργάζεται με το γνωστό 7τάχυτο PDK κιβώτιο, εκπέμπει 291 gr διοξειδίου του άνθρακα ανά χλμ., είναι μάλλον μια μικρή και ασήμαντη… λεπτομέρεια για το κοινό στο οποίο απευθύνεται η συγκεκριμένη κατασκευή.

Ακόμα περισσότερη δουλειά έχει γίνει στο «σώμα» του αυτοκινήτου, καθώς και στα απόκρυφα μηχανικά του μέρη. Έτσι, τα ball joints σε όλους τους βραχίονες της ανάρτησης είναι διαφορετικά, ενώ οι ρυθμίσεις των ελατηρίων είναι οι ίδιες με εκείνες της… GT2 RS. Επίσης, το σύστημα τετραδιεύθυνσης έχει νέο καλιμπράρισμα, ενώ επεμβάσεις έχουν γίνει τόσο στο σύστημα διεύθυνσης, όσο και στους τροχούς, χάρη στα νέα ελαστικά διαστάσεων 265/35 και 325/30 και τις ελαφρύτερες ζάντες των 20 και 21 ιντσών, αντίστοιχα.

Το καπό και τα εμπρός φτερά της νέας-ανανεωμένης 911 GT3 RS είναι κατασκευασμένα από carbon –με νέους αεραγωγούς NACA για βελτιωμένη ψύξη των φρένων- με το μαγνήσιο να απαντάται στην οροφή της. Από εκεί και πέρα, επιλέγοντας το Weissach Pachage, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πολλά «κομμάτια» από carbon και ζάντες μαγνησίου, το βάρος της κατασκευής μειώνεται κατά 29 κιλά. Ήτοι, στα 1.430.

Σχεδιαστικά, η «νέα» GT3 RS διαφοροποιείται από τα ελαφρώς τροποποιημένα φώτα, τον «επιδερμικά» ανανεωμένο εμπρός προφυλακτήρα με τους νέους κάθετους «οδηγούς» άερα, καθώς και από αντίστοιχες αισθητικές –και όχι μόνο- αλλαγές στο πίσω μέρος. Εκεί, σημείο αναφοράς εξακολουθεί να αποτελεί η «σταθερή» αεροτομή, που πλέον διαθέτει διαφορετικά στελέχη για τη στήριξή της.

Σύμφωνα με την Porsche, η μείωση του βάρους, αλλά και η αύξηση της ισχύς του κινητήρα, έχουν ως αποτέλεσμα η νέα GT3 RS να μπορεί να «γυρνά» στο Nurburgring κατά 10 δλ. πιο γρήγορα σε σχέση με την απερχόμενη. Είναι που η Porsche δεν ενδιαφέρεται για το κηνήγι της καλύτερης επίδοσης στην Πράσινη Κόλαση…_Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ