Επικαιρότητα Κόσμος

Νέα Porsche Taycan με κίνηση στους πίσω τροχούς

Η Porsche παρουσίασε σήμερα την βασική έκδοση της Taycan, που έρχεται να πλαισιώσει τις 4S, Turbo και Turbo S.

Όπως είχε προαναγγείλει πριν λίγα 24ωρα, η Porsche αποκάλυψε σήμερα την έκδοση… αφετηρίας στη γκάμα της ηλεκτρικής Taycan, η οποία έρχεται να πλαισιώσει την 4S, αλλά και τις μεγαλύτερες Turbo και Turbo S.

Porsche Taycan

Η «απλή» Taycan διαφοροποιείται σε σχέση με τα υπόλοιπα αδέλφια της χάρη στην παρουσία ενός ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος τροφοδοτεί τους πίσω τροχούς. Ο σύγχρονος ηλεκτροκινητήρας που την κινεί έχε μήκος 130 χλστ. (όσο ακριβώς και εκείνος που βρίσκεται στον πίσω άξονα της 4S) αποδίδοντας 326 ίππους και σε λειτουργία overboost 408 ίππους στην έκδοση με τη μικρή μπαταρία Performance Battery των 79,2 kWh.

Porsche Taycan

Προαιρετικά, διαθέσιμη είναι και η μεγαλύτερη μπαταρία των 93,4 kWh (Performance Battery Plus). Εδώ, η «βασική» ισχύς ορίζεται στους 380 ίππους, ενώ σε λειτουργία overboost η μέγιστη ισχύ της ηλεκτρικής μονάδας μπορεί να ανέβει στους 476 ίππους. Σε κάθε περίπτωση, η «μικρή» Taycan είναι σε θέση να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 5,4 δλ., ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 230 χλμ./ώρα.

Porsche Taycan

Σύμφωνα με τις πιστοποιημένες μετρήσει βάσει του πρωτοκόλλου WLTP, η έκδοση με την μπαταρία των 79,2 kWh είναι 431 χλμ. και για τη μεγαλύτερη των 93,4 KWh τα 484 χλμ. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η έκδοση με την μικρή μπαταρία μπορεί να φορτιστεί έως και τα 225 kW και η μεγαλύτερη στα 270 kW. Όπως ανακοινώνει η Porsche, η φόρτιση και των δύο μπαταριών σε ταχυφορτιστή από το 5% στο 80% διαρκεί μόλις 22,5 λεπτά, ενώ σε 5 λεπτά ανακτάται ενέργεια ικανή να μετακινήσει την βασική έκδοση της Taycan σε μια απόσταση 100 χλμ.

Porsche Taycan

Η Porsche ανακοινώνει ότι και η βασική έκδοση της Taycan φέρει όλες τις βελτιώσεις-αναβαθμίσεις που ανακοίνωσε πρόσφατα το εργοστάσιο (περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ).

Η νέα και πισωκίνητη για την περίσταση Porsche Taycan θα είναι εμπορικά διαθέσιμη από τον προσεχή Μάρτιο.

Ποια είναι η αγαπημένη σας ελληνική Ειδική Διαδρομή σε άσφαλτο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου