top icon
Επικαιρότητα

Νέα Toyota Corolla: Με κινητήρες «made by BMW»;

Η συνεργασία ανάμεσα σε BMW και Toyota στον τομέα των κινητήρων είναι πολύ πιθανόν να «αγγίξει» και την επόμενη γενιά του ιαπωνικού best seller.

Οι… καλές σχέσεις ανάμεσα στη γερμανική και την ιαπωνική εταιρεία δεν περιόριζονται μόνο στην από κοινού εξέλιξη των νέων Supra και Ζ5, αλλά επεκτείνονται και στον τομέα των κινητήρων, καθώς, ως γνωστόν, τόσο το Verso όσο και το Avensis φιλοξενούν ήδη κάτω από το εμπρός καπό τους καταξιωμένους κινητήρες ντίζελ των 1,6 και 2,0 λίτρων των Βαυαρών. Σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες προς το παρόν πληροφορίες, η «παροχή» μηχανικών συνόλων «made by BMW» είναι πολύ πιθανόν να επεκταθεί και σε άλλα μοντέλα της ιαπωνικής εταιρείας, με… πρώτο και καλύτερο το νέο Toyota Corolla, το οποίο αναμένεται να πραγματοποιήσει το επίσημο ντεμπούτο του στα τέλη του 2017 ή το αργότερο τους πρώτους μήνες του 2018 βασιζόμενο στη νέα πλατφόρμα New Global Architecture, στην οποία ήδη «πατούν» τα Prius και CH-R..

Μέχρι και αυτή τη στιγμή, τόσο η BMW όσο και η Toyota κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους αποφεύγοντας να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν τα εν λόγω δημοσιεύματα. Άγνωστο παραμένει, επίσης, αν στην πιθανολογούμενη συμφωνία των δύο εταιρειών περιλαμβάνονται και τα γνωστά 3κύλινδρα μηχανικά σύνολα των 1,5 λίτρων των Βαυαρών._Χ.Α.  

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ