top icon
Επικαιρότητα

Νέες εφαρμογές από BMW και MINI για ασύρματη συνδεσιμότητα

Το BMW Group παρουσιάζει τις νέες εφαρμογές του που υποστηρίζουν μέσω smartphones αναβαθμισμένες υπηρεσίες και δυνατότητες διασύνδεσης.

Από το 2013, όταν και λανσαρίστηκε η εφαρμογή BMW i Remote (και εν συνεχεία η BMW Connected), η γερμανική εταιρεία προσφέρει στους πελάτες της τη δυνατότητα ασύρματης συνδεσιμότητας μεταξύ του smartphone και του οχήματός τους. Από τη μεριά της, η ομογάλακτη MINI, μέσω μιας ενσωματωμένης κάρτας SIM 4G και της εφαρμογής MINI Connected, προσφέρει στους δικούς της αγοραστές από το 2018 ανάλογα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας.

Όπως επισήμως ανακοινώθηκε, από σήμερα το BMW Group προσφέρει δύο εφαρμογές νέας γενιάς. Κύρια χαρακτηριστικά των My BMW App και MINI App είναι η νέα σχεδίαση και η διαισθητική και απλοποιημένη εμπειρία χρήστη, ενώ οι νέες υπηρεσίες τους θα υποστηρίζουν τους κατόχους ηλεκτρικών οχημάτων.

Η εφαρμογή My BMW App

Το My BMW App προβάλλει πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του οχήματος και, ανάλογα με τον εξοπλισμό, επιτρέπει την ενεργοποίηση των λειτουργιών από απόσταση (π.χ. εντοπισμός οχήματος, κλείδωμα και ξεκλείδωμα θυρών. Η ανεύρεση των προορισμών γίνεται εύκολα μέσω της ενσωματωμένης λειτουργίας αναζήτησης και μπορεί να αποστέλλεται απευθείας από την εφαρμογή στο σύστημα πλοήγησης του οχήματος. Επίσης, υπάρχει δυνατότητα μετάδοσης προορισμών από εφαρμογές τρίτων. Την ίδια στιγμή, ο χάρτης δείχνει την τρέχουσα κατάσταση της κυκλοφορίας, τα πρατήρια ανεφοδιασμού και τους σταθμούς φόρτισης, καθώς και επιλογές στάθμευσης.

Οι πελάτες ενημερώνονται για τις διαθέσιμες ενημερώσεις λογισμικού από απόσταση τις οποίες μπορούν να κατεβάζουν στο σπίτι και στη συνέχεια να τις μεταφέρουν και να τις εγκαθιστούν στο όχημα. Με τη λειτουργία Remote Software Upgrades, το BMW Group προσφέρει σε πελάτες με όχημα που διαθέτει το λειτουργικό σύστημα BMW Operating System 7 νέα και βελτιωμένα ψηφιακά χαρακτηριστικά καθώς και το πλεονέκτημα ενός επικαιροποιημένου λογισμικού.

Το BMW Digital Key, που μετατρέπει ένα iPhone σε κλειδί του οχήματος, προσφέρει μία εύκολη ρύθμιση μέσω του My BMW App με λίγα μόλις βήματα (απαραίτητη η διαθεσιμότητα του κατάλληλου hardware μέσα στο όχημα). Στη συνέχεια, το αυτοκίνητο μπορεί να χρησιμοποιείται χωρίς φυσικό κλειδί, ενώ υπάρχει δυνατότητα διαμοιρασμού της πρόσβασης με πέντε ακόμα άτομα. Εάν κρίνεται απαραίτητο, διάφοροι περιορισμοί όπως μείωση της τελικής ταχύτητας μπορούν να εφαρμόζονται κατά την αποστολή ενός κλειδιού.

Με την εφαρμογή My BMW, η Amazon Alexa μπορεί να χρησιμοποιείται σε οχήματα με λειτουργικό σύστημα BMW Operating System 7. Μόλις ο χρήστης συνδεθεί με τον Amazon λογαριασμό του στην εφαρμογή, μπορεί να χρησιμοποιεί την φωνητική υποβοήθηση (voice assistant) στο όχημα λέγοντας τη λέξη ενεργοποίησης «Alexa» ή πατώντας ένα διακόπτη. Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν αυτό το φωνητικό έλεγχο για την αναπαραγωγή μουσικής, την πρόσβαση σε ειδήσεις, τον έλεγχο συμβατών έξυπνων οικιακών συσκευών και την πρόσβαση σε χιλιάδες υπηρεσίες. Η Alexa αρχικά διατίθεται σε Γερμανία, Αυστρία, Ισπανία, Ιταλία και Μ. Βρετανία, ενώ η υπηρεσία φωνητικών εντολών θα επεκταθεί σε περισσότερες χώρες από το Μάρτιο του 2021.

My BMW App

Η εφαρμογή προσφέρει πρόσθετα χαρακτηριστικά για ηλεκτροκίνητα μοντέλα BMW, όπως βελτιωμένη επισκόπηση ηλεκτρικής αυτονομίας, κατάσταση και ιστορικό φόρτισης.

Μετά τη σύνδεση με ένα προσωπικό λογαριασμό (BMW ID), οι ατομικές προτιμήσεις μπορούν να ρυθμίζονται σε οποιοδήποτε από τα τρέχοντα μοντέλα της BMW γρήγορα και αυτόματα. Χάρη στο My BMW App, η σύνδεση είναι τώρα ακόμα ευκολότερη – αντί να εισάγουν με το χέρι το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό πρόσβασης (password), οι χρήστες μπορούν απλά να σκανάρουν ένα κωδικό QR code και να μεταφέρουν με ασφάλεια τις ρυθμίσεις τους. Οι χρήστες μπορούν επίσης να επιλέγουν μία φωτογραφία προφίλ μέσω της εφαρμογής, που τώρα μεταφέρεται αυτόματα στο όχημα.

Το My BMW App προσφέρει εύκολη πρόσβαση στο οικοσύστημα της BMW. Μπορεί να χρησιμοποιείται για άμεση επικοινωνία με εξουσιοδοτημένους επισκευαστές του δικτύου (BMW Service Partners) και οι πελάτες μπορούν να παρακολουθούν τις απαιτήσεις σέρβις του οχήματός τους στην εφαρμογή. Το κλείσιμο ραντεβού σε συνεργείο πραγματοποιείται απευθείας από την εφαρμογή, εάν χρειαστεί. Οι οδηγοί μπορούν να επικοινωνούν επίσης με την υπηρεσία οδικής βοήθειας BMW Roadside Assistance μέσω της εφαρμογής σε περίπτωση που αντιμετωπίσουν πρόβλημα με το αυτοκίνητο.

Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να κατεβάσουν τη νέα εφαρμογή από τα Google Play Store και Apple App Store. Μέχρι τα μέσα του 2021, το My BMW θα διατίθεται σε 23 γλώσσες και σε περισσότερες από 40 χώρες, μεταξύ των οποίων ΗΠΑ, Καναδάς, Βραζιλία και Μεξικό, καθώς και σε πρόσθετες αγορές στη Νοτιοανατολική Ασία.

Η εφαρμογή MINI App

Το MINI App είναι η νέα παγκόσμια διεπαφή της εταιρείας. Στην πράξη, η εφαρμογή προβάλλει πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του οχήματος και, ανάλογα με τον εξοπλισμό, επιτρέπει την ενεργοποίηση των λειτουργιών από απόσταση όπως εντοπισμός οχήματος και κλείδωμα / ξεκλείδωμα θυρών.

Η ανεύρεση των προορισμών γίνεται εύκολα μέσω της ενσωματωμένης λειτουργίας αναζήτησης και μπορεί να αποστέλλεται απευθείας από την εφαρμογή στο σύστημα πλοήγησης του οχήματος. Επίσης υπάρχει δυνατότητα μετάδοσης των προορισμών από εφαρμογές τρίτων. Ο χάρτης δείχνει την τρέχουσα κατάσταση της κυκλοφορίας, τα πρατήρια ανεφοδιασμού και τους σταθμούς φόρτισης, καθώς και επιλογές στάθμευσης.

Η εφαρμογή προσφέρει νέες υπηρεσίες για το MINI Countryman Plug-In Hybrid και το αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper SE, όπως βελτιωμένη επισκόπηση ηλεκτρικής αυτονομίας, κατάσταση και ιστορικό φόρτισης. Επίσης, διατίθεται η λειτουργία pre-conditioning (για θέρμανση του οχήματος το χειμώνα, ή ψύξη το καλοκαίρι, για παράδειγμα) για περισσότερη άνεση.

Το MINI App επιτρέπει επίσης την άμεση επικοινωνία με εξουσιοδοτημένους επισκευαστές του δικτύου (MINI Service Partner s), και οι πελάτες μπορούν να παρακολουθούν τις απαιτήσεις σέρβις του οχήματός τους στην εφαρμογή. Το κλείσιμο ραντεβού σε συνεργείο πραγματοποιείται απευθείας από την εφαρμογή, εάν χρειαστεί. Οι οδηγοί μπορούν να επικοινωνούν επίσης με την υπηρεσία οδικής βοήθειας MINI Roadside Assistance μέσω της εφαρμογής σε περίπτωση που αντιμετωπίσουν πρόβλημα με το αυτοκίνητο.

Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να κατεβάσουν τη νέα εφαρμογή από τα Google Play Store και Apple App Store. Μέχρι τα μέσα του 2021, η MINI App θα διατίθεται σε περισσότερες από 40 χώρες και σε 23 γλώσσες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ