top icon
Επικαιρότητα

Νέες φωτογραφίες και λεπτομέρειες από το εσωτερικό της νέας Mercedes S-Class

Η Mercedes δίνει στη δημοσιότητα επιπλέον λεπτομέρειες του εσωτερικού της νέας S-Class, το οποίο υπόσχεται μια πρωτόγνωρη εμπειρία άνεσης, χάρη στον επαναστατικό σχεδιασμό και τα high-end καλούδια του.

Λίγες μόλις μέρες έχουν περάσει από τότε που η Mercedes ανακοίνωσε ότι η νέα και έβδομη κατά σειρά γενιά της S-Class – ένα αυτοκίνητο που θα αποκαλυφθεί πλήρως στις αρχές του προσεχούς φθινοπώρου – θα είναι εφοδιασμένη με μία νέα εκδοχή του πολύ-συστήματος διασύνδεσης και επικοινωνίας MBUX (Mercedes-Benz User Experience) και σήμερα ο Γερμανός κατασκευαστής ξεδιπλώνει ακόμα περισσότερο το τεχνολογικό προφίλ του, αλλά και πολλά από τα υπόλοιπα τεχνολογικά καλούδια της καμπίνας που σε συνδυασμό υπόσχονται κορυφαία επίπεδα άνεσης.

Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία η καμπίνα της νέας S-Class αντλεί πολλά στοιχεία σε επίπεδο σχεδιασμού από τον κόσμο των πολυτελών σκαφών και της αρχιτεκτονικής κτηρίων με στόχο να αποτελέσει «ένα καταφύγιο για τους επιβάτες της ανάμεσα στη ζωή στο σπίτι και στο γραφείο.» Όπως φαίνεται και από τις teaser φωτογραφίες, το ταμπλό υιοθετεί έναν εντελώς νέο σχεδιασμό, με μεγάλα διακοσμητικά στοιχεία από ξύλο και αλουμίνιο που βρίσκονται ενσωματωμένα σε αυτό, με γνώμονα την εργονομία. Φυσικά, σημείο αναφοράς εδώ αποτελεί η μεγάλη οθόνη του συστήματος infotainment, η οποία «αιωρείται» στο μέσον του ταμπλό διαθέτοντας κατακόρυφη διάταξη.

Mercedes S-Class

Η Mercedes ανακοινώνει ότι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντας στην πολυτελή… σουίτα του αυτοκινήτου είναι οι τεχνολογίες που τίθενται κάτω από την ομπρέλα του ονόματος Energizing Comfort – σε αυτές περιλαμβάνονται λειτουργίες, όπως για παράδειγμα το φιλτράρισμα των λεπτών κόκκων σκόνης και γύρης του εισερχόμενου αέρα, ενώ σε ορισμένες αγορές θα υπάρχει και η δυνατότητα το σύστημα να υποδεικνύει στον οδηγό και την ποιότητα του εξωτερικού αέρα.

Επίσης, πρόσθετα προγράμματα είναι σε θέσει να διαφοροποιούν διάφορες εσωτερικές ρυθμίσεις, όπως τα καθίσματα με λειτουργία μασάζ. Άξιο αναφοράς εδώ είναι ότι η νέα S-Class θα εφοδιάζεται με «ανιχνευτές φυσικής κατάστασης και ευεξίας» προκειμένου η κεντρική μονάδα ελέγχου να προτείνει ρυθμίσεις κατά την πολύωρη οδήγηση αναλύοντας δεδομένα σχετικά με την ποιότητα ύπνου ή το επίπεδο άγχους του οδηγού.

Mercedes S-Class

Από εκεί και πέρα, διαθέσιμο είναι ένα σύστημα ασφαλείας που αρχικά θα ανιχνεύει την ύπαρξη διερχόμενων αυτοκινήτων στο πλάι και εν συνεχεία θα ενεργοποιεί εν ριπή οφθαλμού των ambient φωτισμό της καμπίνας στην περίπτωση που ο πίσω επιβάτης ανοίξει την πόρτα προκειμένου να εξέλθει από το όχημα. Επίσης, το αναρίθμητα λογισμικά της νέας S-Class θα μπορούν να προσαρμόζουν αυτόματα τα καθίσματα και τους καθρέφτες ώστε να ταιριάζουν στο σωματότυπο του οδηγού, αλλά και να ανοίγουν την ηλιοροφή «διαβάζοντας» τη σχετική χειρονομία του χειριστή του αυτοκινήτου.

Γενικά, στην καμπίνα του οχήματος θα συναντά κανείς 27 λιγότερους φυσικούς διακόπτες σε σχέση με την «τρέχουσα» S-Class – ωστόσο οι προβολείς και οι υαλοκαθαριστήρες θα ενεργοποιούνται με τον παραδοσιακό τρόπο. Από εκεί και πέρα, για λόγους ασφαλείας, συγκεκριμένες λειτουργίες του συστήματος MBUX θα προστατεύονται όχι μόνο με κωδικό αλλά και με πρόγραμμα που θα αναγνωρίζει το δακτυλικό αποτύπωμα του χρήστη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ