Επικαιρότητα Κόσμος

Νέες plug-in υβριδικές εκδόσεις για τα Audi A6, A7 Sportback, A8 και Q5

Η Audi παρουσίασε σήμερα τις plug-in υβριδικές εκδόσεις των A6, A7 Sportback, A8 και Q5.

Σύμφωνα με την Audi, οι plug-in υβριδικές εκδόσεις των A6, A7 Sportback, A8 και Q5, οι οποίες θα συνοδεύονται για λόγους διαφοροποίησης και… αναγνώρισης από την ονομασία TSIe, τροφοδοτούνται από έναν κινητήρα βενζίνης με τούρμπο και έναν ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος είναι ενσωματωμένος στο κιβώτιο ταχυτήτων. Προς το παρόν, πάντως, η γερμανική εταιρεία δεν αποκαλύπτει την ταυτότητα των κινητήριων μονάδων, ούτε και τα ακριβή στοιχεία της απόδοσής τους.

Σε κάθε περίπτωση, κατά τη διαδικασία της επιβράδυνσης, το σύστημα ανάκτησης της ενέργειας με το οποίο εξοπλίζονται όλες οι εκδόσεις μπορεί να «ανασύρει» ισχύ έως και 80 KW. Η δε μπαταρία ιόντων λιθίου των 14,1 kWh λειτουργεί στα 385 V και αποτελείται από 105 κελιά-στοιχεία εξασφαλίζοντας σε όλες τις περιπτώσεις «ηλεκτρική αυτονομία» της τάξης των 40 μόλις χλμ. σύμφωνα με τις προδιαγραφές που προβλέπει ο WLTP.

Σε όλα τα TSIe μοντέλα ο οδηγός θα έχει στη διάθεσή του τρία προγράμματα λειτουργίας: τα EV, Auto και Hold. Στο τελευταίο mode η κεντρική μονάδα ελέγχει το σύστημα μετάδοσης κίνησης έτσι ώστε να διατηρείται η τρέχουσα κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας προκειμένου η τελευταία να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μεταγενέστερο χρόνο.

Περισσότερες και πιο αναλυτικές πληροφορίες για τις plug-in υβριδικές εκδόσεις των Audi A6, A7 Sportback, A8 και Q5 αναμένεται να ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα στα πλαίσια της 89ης Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης, όπου και θα παρουσιαστούν επίσημα τα TSIe μοντέλα της γερμανικής εταιρείας._Χ.Α.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου