top icon
Επικαιρότητα

Νέο Audi A3: Και 4θυρο και κουπέ

Η Audi φαίνεται να μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο να προσφέρει το νέο A3 σε μια ακόμα έκδοση αμαξώματος ακολουθώντας τα χνάρια του μεγαλύτερου Α5 Sportback.

Η 4θυρη αυτή έκδοση αμαξώματος θα διαθέτει γνωρίσματα που θα παραπέμπουν σε κουπέ μοντέλο απευθυνόμενη με τον τρόπο αυτό στο κοινό στο οποίο σήμερα στοχεύουν premium μοντέλα του είδους, όπως είναι για παράδειγμα η Mercedes CLA. Έτσι, το αργότερο έως το τέλος της δεκαετίας που διανύουμε, η γκάμα του γερμανικού μοντέλου θα αποτελείται από τις εκδόσεις Hatchback, Sportback, Saloon και 4-door Coupe.

Σχεδιαστικά, οι ομοιότητες με το πρωτότυπο TT Sportback που είδαμε για πρώτη φορά το 2014 στην έκθεση του Παρισιού, αναμένεται να είναι πολλές. Στο εμπρός μέρος θα δεσπόζουν η μεγάλη μάσκα και τα λεπτότερα φωτιστικά σώματα, ενώ ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα προβλέπεται να είναι η διαμόρφωση του τελειώματος της οροφής.

Από εκεί και πέρα, όπως αναμένεται να συμβεί με όλες τις εκδόσεις αμαξώματος, το νέο A3 4-door Coupe θα διαθέτει το Virtual Cockpit που είδαμε στο ΤΤ -και όχι μόνο. Βέβαιη πρέπει να θεωρείται, επίσης, η «επιστροφή» της έκδοσης e-tron plug-in hybrid, αν μη τι άλλο, για τις πιο mainstream παραλλαγές αμαξώματος της σειράς._X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ