top icon
Επικαιρότητα

Νέο Audi RS6 Avant με 600+ ίππους

Η Audi ετοιμάζεται για τα επίσημα αποκαλυπτήρια του νέου RS6 Avant εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Λίγες μόλις ημέρες έχουν περάσει από τότε που η Audi δημοσιοποίησε σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης μία «σκοτεινή» φωτογραφία με έξι νέα μοντέλα που θα παρουσιαστούν ως μέλη της οικογένειας RS και σήμερα, μέσω ενός νέο teaser, μας προϊδεάζει επίσημα για την έλευση ενός εξ αυτών. Ο λόγος για το νέο και δυνατότερο Audi RS6 Avant, το οποίο θα παρουσιαστεί κεκλεισμένων των θυρών στις 5 του Σεπτέμβρη, λίγες μόλις μέρες πριν τα επίσημα αποκαλυπτήριά του στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, την κίνηση στο νέο RS6 Avant θα προσφέρει ένας 4λιτρος V8 βενζινοκινητήρας, ίδιος με αυτόν που συναντάμε στις Porsche Panamera Turbo και Lamborghini Urus, αποδίδοντας ισχύ άνω των 600 ίππων. Όπως σε όλα τα «μεγάλα» σπορ μοντέλα της οικογένειας RS, η κίνηση θα μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς με την αρωγή ενός αυτόματου κιβωτίου με 8 σχέσεις κι ενός κεντρικού διαφορικού τύπου Τόρσεν. Ο προσδοκώμενος χρόνος για την επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα θα είναι κοντά στα 3,5 δλ.

Το νέο Audi RS6 Avant θα κατασκευάζεται δίπλα στο RS7 στη γνώριμη μονάδα κατασκευής οχημάτων της εταιρείας στο Neckarsulm της Γερμανίας και θα βασίζεται, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, στη δεύτερη γενιά της πλατφόρμας MLB. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που το συνολικό του βάρος θα είναι μειωμένο κατά 80 περίπου κιλά σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ