top icon
Επικαιρότητα

Το νέο Audi S8 θα διαθέτει κινητήρα… Porsche

Στις αρχές της επόμενης χρονιάς, η Audi θα παρουσιάσει την κορυφαία έκδοση του A8, η οποία θα «φορά» κινητήρα που υπογράφει η Porsche.

Δεν πρόκειται για κάτι νέο, μιας και τα προγράμματα ανταλλαγής… κινητήρων (και δαπέδων, ασφαλώς!) είναι κάτι το σύνηθες για τα μέλη του VW Group. Αυτή τη φορά, σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες μέχρι στιγμής πληροφορίες, θέλουν το ανακάτεμα της τράπουλας να αφορά στη μεταμόσχευση του «δίτουρμπου» V8 κινητήρα των 4,0 λίτρων της Porsche Panamera κάτω από το καπό του επερχόμενου Audi S8. Φυσικά, δεν πρόκειται για τον «παλιό» 4λιτρο V8 του προηγούμενου S8, αλλά για έναν εντελώς νέο κινητήρα, με ίδιο βέβαια κυβισμό, αλλά μειωμένη διαδρομή και μεγαλύτερη διάμετρο εμβόλου.

Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, η ισχύς του για την περίπτωση του νέου S8 θα «υποβιβαστεί» από τους 550 ίππους που είναι στην «τρέχουσα» Panamera κάπου κοντά στους 530 ίππους. Κάτι ασφαλώς που μόνο πρόβλημα δεν είναι για τους Γερμανούς της Audi.

Και το S8 Plus; Και εδώ, η λύση ακούει στο όνομα Porsche, η  οποία θα «δανείσει» στο νέο S8 e-tron, όπως θα είναι η νέα του ονομασία(!), την υβριδική καρδιά της Panamera Turbo S-Hybrid. Υπολογίστε πως για την περίσταση η συνδυαστική ισχύς του 8κύλινδρου θερμικού συνόλου και του ηλεκτροκινητήρα θα υπερβαίνει τους 630 ίππους._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ