top icon
Επικαιρότητα

Νέο Citroen C3 μέσα στο 2016

Η τρίτη γενιά του γαλλικού «μικρού» θα κάνει το ντεμπούτο της στο δεύτερο μισό της χρονιάς που μόλις ξεκίνησε.

Αυτό τουλάχιστον μεταδίδουν γαλλικά αυτοκινητικά μέσα επικαλούμενα πηγές προερχόμενες από το εσωτερικό του Ομίλου PSA. Προς τα παρόν πάντως, κανένας εκπρόσωπος του τελευταίου δεν έχει επισήμως επιβεβαιώσει την παραπάνω πληροφορία, η οποία θέλει τη Citroen να αποκαλύπτει το ολοκαίνουργιο C3 τον Σεπτέμβριο στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου του Παρισιού.

Σε κάθε περίπτωση, ένα μοντέλο που αισίως κλείνει… οκτώ χρόνια ζωής, παρά τα ενδιάμεσα «φρεσκαρίσματα», είναι αναμενόμενο να κλείσει τον κύκλο του σε σύντομο χρονικό διάστημα από σήμερα «κληρονομώντας» εν πολλοίς το σύγχρονο σχεδιαστικό DNA των νεότερων μοντέλων της γκάμας. Ως εκ τούτου, αναμενόμενο είναι το νέο Citroen C3 να μοιάζει αρκετά, ειδικά στο εμπρός μέρος, με τα C4 Picasso και C4 Cactus.

Κάτω από τις μεταλλικές του επιφάνειες θα βρίσκεται το γνωστό από το Peugeot 208 δάπεδο, το οποίο θα εξασφαλίσει στο νέο Citroen C3 μια πιο ευρύχωρη καμπίνα. Εκεί, θα μπορεί να βρει κανείς όλα τα νεότερα ηλεκτρονικά «καλούδια» του Ομίλου PSA, όπως είναι ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και το προηγμένο σύστημα infotainment, που θα συνδυάζεται με μια οθόνη αφής διαμέτρου 7 ιντσών.

Κάτω από το καπό δεν αναμένονται εκπλήξεις, με τους γνωστούς, πλην όμως ανανεωμένους στα σημεία, κινητήρες ντίζελ και βενζίνης του γαλλικού Ομίλου να δίνουν για μια ακόμα φορά το παρών. Ανάμεσα σε αυτούς συγκαταλέγεται ο 1.200άρης βενζινοκινητήρας της γενιάς PureTech, σε εκδόσεις 82 και 110 ίππων, καθώς και ο 1.600άρης ντίζελ BlueHDI, σε εκδόσεις 75, 100 και 120 ίππους._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ