top icon
Επικαιρότητα

Το νέο Citroen C4 Cactus θα έχει και ηλεκτρική έκδοση

Το νέο Citroen C4 Cactus που θα παρουσιαστεί μέσα στο 2020 θα είναι διαθέσιμο και σε αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση κατά τα πρότυπα των ομόσταβλων μοντέλων του Groupe PSA.

Όπως αποκάλυψε η CEO της Citroen, Linda Jackson, η γαλλική εταιρεία έχει αποφασίσει να προσθέσει στη γκάμα του νέου C4 Cactus που θα παρουσιαστεί μέσα στο 2019 μία έκδοση που θα κινείται αποκλειστικά από ηλεκτροκινητήρα και μπαταρία – αυτό θα είναι και το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο του Γάλλου καταασκευαστή.

Όπως είναι ήδη γνωστό, από την επόμενη κιόλας χρονιά κάθε νέο μοντέλο της Citroen θα έχει μία plug-in υβριδική ή πλήρως ηλεκτρική έκδοση, ανάλογα με την πλατφόρμα στην οποία βασίζεται. Εκτός από τις βενζινοκίνητες εκδόσεις θα υπάρξουν και πετρελαιοκίνητες για όσο χρονικό διάστημα υπάρχει αρκετή ζήτηση, δήλωσε χαρακτηριστικά η CEO της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

«Μέχρι το 2025, το 100% της γκάμας μας θα έχει ηλεκτροκίνητες εκδόσεις», ανέφερε σε συνέντευξή της η Linda Jackson.

Το πρώτο βήμα του γαλλικού εργοστασίου στο μαγικό κόσμο της ηλεκτροκίνησης πραγματοποιείται με το plug-in υβριδικό C5 Aircross που θα ξεκινήσει να διατίθεται την επόμενη χρονιά.

Για τον αντικαταστάτη του C4 Cactus η Citroen θα χρησιμοποιήσει το γνωστό πλέον δάπεδο CMP του γαλλικού ομίλου στο οποίο βασίζονται τα Peugeot 208 και Opel Corsa, το DS 3 Crossback καθώς και το επερχόμενο νέο Peugeot 2008 – και τα τέσσερα αυτά μοντέλα διατίθεται και σε ηλεκτρικές εκδόσεις.

Παρά τη διαρκή βελτίωση των εμπορικών επιδόσεων της Citroen στην Ευρώπη τα τελευταία δύο χρόνια, το «τρέχον» C4 Cactus δυσκολεύεται να καρπωθεί της ανόδου της μάρκας με τις πωλήσεις του στην Ευρώπη στο πρώτο 10μηνο του έτους να εμφανίζονται μειωμένες κατά 8% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018.

Θυμίζουμε ότι το 2014 το C4 Cactus είχε τοποθετηθεί στην αγορά ως crossover μοντέλων, ενώ μετά την ανανέωσή του το 2017 και τη σταδιακή κατάργηση του απλού C4, ως χάτσμπακ.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ