top icon
Επικαιρότητα

Νέο εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών από την Daimler στην Πολωνία

Με ορίζοντα το 2022, χρονιά που κάθε κατηγορία μοντέλων της Mercedes θα διαθέτει ηλεκτροκίνητες εκδόσεις, η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών στην Πολωνία.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που η Mercedes ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να επενδύσει κεφάλαια ύψους 6 δις ευρώ ούτως ώστε να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο δίκτυο εργοστασίων στα οποία θα κατασκευάζονται ηλεκτρικά μοντέλα. Για να επιτύχει το στόχο αυτό, η Daimler, η μητρική εταιρεία της Mercedes, θα χρειαστεί να έχει στη διάθεσή της ικανό αριθμό μπαταριών, τις οποίες είτε θα προμηθεύεται από εξειδικευμένες στο είδος εταιρείες, είτε θα παράγει η ίδια.

Με την ανακοίνωση της δημιουργίας ενός νέου εργοστασίου παραγωγής συσσωρευτών ενέργειας στο Jawor της Πολωνίας, η Mercedes ανακοίνωσε παράλληλα πως το παγκόσμιο δίκτυο των εν λόγω μονάδων θα ανέλθει τελικά σε εννέα (από δύο στο Kamenz και στο Untertürkheim της Γερμανίας, ένα στο Sindelfingen, ένα στην Κίνα, ένα στις ΗΠΑ και ένα στην Ταϊλάνδη). Στις δηλώσεις τους, οι ιθύνοντες της εταιρείας έκαναν επίσης γνωστό πως η νέα αυτή εγκατάσταση θα βρίσκεται μόλις 100 χλμ. από τα σύνορα με τη Γερμανία, εκεί όπου Mercedes ήδη κατασκευάζει ένα εργοστάσιο παραγωγής κινητήρων.

«Θα έχουμε ηλεκτρικές εκδόσεις σε όλο μας το χαρτοφυλάκιο μέχρι το 2022 και θα μπορέσουμε να προσφέρουμε σε κάθε κατηγορία διάφορες ηλεκτροκίνητες λύσεις. Αυτό το σχέδιο περιλαμβάνει περισσότερα από δέκα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα. Θα παράγουμε μπαταρίες μόνοι μας, κάτι που θεωρούμε σημαντικό παράγοντα επιτυχίας στην εποχή της ηλεκτρικής κινητικότητας. Το εργοστάσιο μπαταριών στο Jawor είναι η δεύτερη μεγαλύτερη επένδυση σε αυτή την περιοχή από της Mercedes», δήλωσε ο Markus Schäfer.

Την απόφαση της γερμανικής εταιρείας χαιρέτησε και ο Πρωθυπουργός της Πολωνίας, Mateusz Morawiecki.

«Η απόφαση της Mercedes να ξεκινήσει την παραγωγή μπαταριών για ένα νέο τύπο οχημάτων στο Jawor δείχνει ότι οι επιχειρήσεις που έχουν ξεκινήσει τις δραστηριότητές τους στη χώρα μας εκτιμούν θετικά το επενδυτικό κλίμα και θέλουν να συνεχίσουν να αναπτύσσονται εδώ. Είμαστε μάρτυρες μιας βιομηχανικής επανάστασης στην οποία η Πολωνία διαδραματίζει ηγετικό ρόλο. Όλο και περισσότερο είμαστε χαρούμενοι που στο Jawor θα κατασκευαστούν όχι μόνο οι παραδοσιακοί κινητήρες, αλλά και οι καρδιές των αυτοκινήτων του μέλλοντος»._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ