top icon
Επικαιρότητα

To νέο εργοστάσιο της Skoda θα κατασκευαστεί στην Τουρκία;

Σημερινό δημοσίευμα του γερμανικού Τύπου αναφέρει ότι η Skoda επέλεξε χθες την Τουρκία, και συγκεκριμένα μία περιοχή στα περίχωρα της Σμύρνης, προκειμένου να κατασκευάσει το νέο της εργοστάσιο.

Το VW Group σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο για λογαριασμό της Skoda στην Τουρκία, αναφέρει σημερινό ρεπορτάζ της Automobilwoche, Σύμφωνα με αυτό, το εποπτικό συμβούλιο του γερμανικού ομίλου φέρεται να κατέληξε χθες στην τελική του επιλογή, με την Τουρκία, και συγκεκριμένα μία μη κατονομαζόμενη περιοχή έξω από την πόλη της Σμύρνης, να «υπερτερεί» έναντι μιας άλλης τοποθεσίας στη γειτονική Βουλγαρία.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το εν λόγω εργοστάσιο θα κατασκευάσει αυτοκίνητα για λογαριασμό των VW, Seat και Skoda «ελαφρώνοντας» αρκετά τις μονάδες παραγωγής της τελευταίας, οι οποίες βρίσκονται εντός Τσεχίας.

Το ρεπορτάζ της Automobilwoche αναφέρει επίσης πως το κράτος του Κατάρ, το οποίο κατέχει το 17% της VW, ήταν αυτό που πίεσε κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου ώστε να κατασκευαστεί το εν λόγω εργοστάσιο στην Τουρκία.

Σύμφωνα με προηγούμενες αναφορές, η συγκεκριμένη μονάδα θα ανοίξει το 2022 ή το 2023 με ετήσια παραγωγική δυναμική που θα φτάνει τις 350.000 μονάδες. Στα μοντέλα που το συγκεκριμένο εργοστάσιο θα κατασκευάζει περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα Karoq και Ateca, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις για το όλο θέμα, τόσο από το στρατόπεδο της Skoda όσο και από εκείνο του VW Group._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ