top icon
Επικαιρότητα

Το νέο εργοστάσιο της Tesla στην Κίνα θα κατασκευάζει 500.000 αυτοκίνητα το χρόνο

Η μονάδα αυτή θα αποτελέσει το μεγαλύτερο βήμα επέκτασης της Tesla εκτός ΗΠΑ. Κάτι που σίγουρα δεν χαροποιεί την ηγεσία του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων, η Tesla είναι έτοιμη να υπογράψει ένα μνημόνιο συμφωνίας (memorandum of understanding) με τοπικούς φορείς στην πόλη της Σαγκάης για τη δημιουργία μιας νέας μονάδας παραγωγής οχημάτων με δυναμική 500.000 μονάδων σε ετήσια βάση. Αυτό τουλάχιστον φέρεται να διαβεβαίωσε στα εν λόγω μέσα εκπρόσωπος της αμερικάνικης εταιρείας, ο οποίος θέλησε για ευνόητους λόγους να διατηρήσει την ανωνυμία του. Το Bloomberg συγκεκριμένα ανέφερε νωρίτερα ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, θα βρίσκεται όλως τυχαίως σήμερα στην πόλη της Σαγκάης προκειμένου να δώσει το «παρών» σε μία εκδήλωση.

Ενώσω η Tesla εργάζεται πυρετωδώς για τη δημιουργία μιας μονάδας παραγωγής οχημάτων στην Κίνα εδώ και έναν σχεδόν χρόνο, ο πρόεδρος, Donald Trump, προσπαθεί με κάθε μέσω να ενισχύσει την παραγωγή στις ΗΠΑ. Η Tesla, εντούτοις, ακολουθώντας το παράδειγμα της Harley-Davidson, σκοπεύει να επεκταθεί εκτός χώρας σε μια προσπάθεια να αποφύγουν το προφανές: τους εισαγωγικούς φόρους που σκοπεύουν να επιβάλλουν ως αντίμετρα στα μέτρα Trump χώρες και περιφέρειες, όπως η Κίνα και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτή τη στιγμή η μοναδική μονάδα συναρμογής αυτοκινήτων της Tesla βρίσκεται στο Fremont της Καλιφόρνια, μ΄ένα τεράστιο εργοστάσιο (Gigafactory) μπαταριών να έχει την έδρα του στη γειτονική Νεβάδα. Σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει ο Elon Musk τους περασμένους μήνες, μετά τη δημιουργία του νέου εργοστασίου στην Κίνα, στη μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο, η Tesla σκοπεύει να αποκαλύψει τα επίσημα σχέδια της -προς το τέλος του 2018, όπως όλα δείχνουν- για την κατασκευή μιας αντίστοιχης μονάδας παραγωγής οχημάτων στην Ευρώπη.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 2017 η Tesla ταξινόμησε στην αγορά της Κίνας 14.779 αυτοκίνητα, επίδοση που την τοποθετηθεί στη θέση 10 της κατάταξης στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων με μερίδιο της τάξης του 3% στο σύνολο των πωληθέντων BEV’s στη χώρα τη χρονιά που πέρασε. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός, επίσης, πως το 17% των ετήσιων εσόδων της Tesla οφείλονται στις εμπορικές δραστηριότητές της στην Κίνα._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ