Επικαιρότητα Κόσμος

Νέο Ford Fiesta: Πρεμιέρα στις 29 Νοεμβρίου

Η αποκάλυψη θα πραγματοποιηθεί στην ευρωπαϊκή έδρα της Ford στην Κολωνία.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ford Ευρώπης, το νέο Fiesta «θα είναι απολαυστικό, σπορ στην οδήγηση, με ακαταμάχητη προσωπικότητα και όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που έχουν καταστήσει δημοφιλή τα μικρά αυτοκίνητα της Ford εδώ και τέσσερις περίπου δεκαετίες». Όπως προδίδουν οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες που κατά καιρούς έχουν δε το φως της δημοσιότητας, το νέο σούπερ μίνι της Ford θα είναι διαθέσιμο τόσο σε 3θυρες όσο και σε 5θυρες εκδόσεις διαθέτοντας μια διαφορετική σχεδιαστική κατεύθυνση σε σχέση με την υπάρχουσα γενιά. Παρ’ ότι μέχρι και τώρα δεν έχει ανακοινωθεί κάτι το επίσημο, βέβαιο είναι πως το νέο Fiesta θα είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις απ΄ότι το υπάρχον εξασφαλίζοντας ακόμα καλύτερη χωροταξική κατανομή στο εσωτερικό.

Σχεδιαστικά, οι επιρροές από το μεγαλύτερο Focus αναμένεται να είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς. Στο εμπρός μέρος θα δεσπόζει το πιο γωνιώδες ρύγχος και τα πιο στενά φωτιστικά σώματα, ενώ πίσω τα τελευταία αναμένεται να εγκαταλείψουν την κάθετη διάταξη που συναντάμε στην υπάρχουσα εκδοχή του μοντέλου.

Σε ότι αφορά στους κινητήρες, η Ford κρατά κλειστά τα χαρτιά της. Κάτι που ενδεχομένως να σημαίνει πως κρύβει μερικούς ακόμα άσσους στο μανίκι της στο συγκεκριμένο τομέα. Όχι μόνο για τις «ταπεινές» εκδόσεις της οικογένειας, αλλά πιθανόν και για την κορυφαία ST.

Σε ότι αφορά στη φημολογούμενη έκδοση RS, η Ford φαίνεται να έχει αποκλείσει οριστικά κάθε τέτοιο ενδεχόμενο, μιας και οι εμπορικές και όχι μόνο δάφνες που ήδη απολαμβάνει με τα Fiesta ST και ST200, φαίνεται να της αρκούν.

Φυσικά, το νέο FordFiesta θα συνεχίσει να μάχεται στην αρένα της μικρής κατηγορίας απέναντι σε πολύ δυνατούς παίχτες. Όπως το VW Polo, το Opel Corsa και φυσικά το Renault Clio._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου