top icon
Κόσμος

Αυτό είναι το νέο Ford Fiesta (video)

Η Ford αποκαλύπτει σήμερα το νέο Fiesta, σε όλες τις διαθέσιμες εκδόσεις του, οι οποίες διαθέτουν αισθητικές αναβαθμίσεις και σημαντικές προσθήκες στον τομέα της τεχνολογίας και των συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης.

Επί της ουσίας πρόκειται για μια ανανέωση στο μέσον του κύκλου ζωής της τρέχουσας γενιάς Fiesta, που έρχεται να ενδυναμώσει έτι περαιτέρω τα πλεονεκτήματα του δημοφιλούς μοντέλου – αλλά και να προσδώσει μια νέα αύρα σε επίπεδο αισθητικής.

Διαθέσιμο τόσο σε 3θυρες όσο και σε 5θυρες εκδόσεις, το νέο Fiesta εξακολουθεί να «πατά» στη γνώριμη πλατφόρμα Β της Ford, την οποία είδαμε να υιοθετεί και το Puma, χωρίς να διαθέτει αλλαγές σε μηχανολογικό επίπεδο σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο.

Ford Fiesta

Μοναδική εδώ εξαίρεση αποτελεί η κορυφαία έκδοση ST, στην οποία ο 3κύλινδρος κινητήρας τούρμπο των 1,5 λίτρων αποδίδει τώρα υψηλότερη ροπή – από 290 σε 320 Nm.

Από εκεί και πέρα, η γκάμα των διαθέσιμων μονάδων κίνησης, χωρίς να περιλαμβάνει εκδόσεις ντίζελ, έχει ως σημείο αναφοράς τον 1.000άρη EcoBoost βενζινοκινητήρα της Ford, σε εκδόσεις με και χωρίς ήπια υβριδικό σύστημα. Στην πρώτη περίπτωση διαθέσιμη είναι μια έκδοση, με 100 ίππους, και στη δεύτερη δύο, με 125 και 155 ίππους, όπως και σήμερα.

Ford Fiesta

Τέλος, η έκδοση ST εξακολουθεί να αποδίδει 200 ίππους «κουβαλώντας» όλα τα γνωστά τεχνολογικά καλούδια της απερχόμενης γενιάς – όπως το μπλοκέ διαφορικό Quaife και τα πατενταρισμένα ελατήρια κατανομής φορτίων της Ford που κατασκευάζονται μέσω ψυχρής μορφοποίησης συνδυάζονται με αμορτισέρ διπλού θαλάμου της Tenneco.

Ford Fiesta

Το νέο Fiesta ST, το οποίο εφοδιάζεται με το πρόγραμμα λειτουργίας Track, αντί για Eco, που προσφέρει περισσότερες «ελευθερίες» ως προς τη χαρακτηριστικά απόδοσης του ESC, «πατά» σε τροχούς 17 ή 18 ιντσών και διαθέτει πλέον νέα σπορ καθίσματα, εξελιγμένα από την Ford, με δυνατότητα ρύθμισης σε 14 διαφορετικές κατευθύνσεις και ενσωματωμένο προσκέφαλο. Χαρακτηριστικός είναι ο νέος εξωτερικός χρωματισμός ST Mean Grean αλλά και το διαφορετικό «προσωπείο», που συμβάλει στην καλύτερη ροή αέρα προς τον κινητήρα.

Ford Fiesta

Αυτό είναι ένα στοιχείο που χαρακτηρίζει ολόκληρη τη γκάμα. Για την περίσταση, οι σχεδιαστές της Ford ανασχεδίασαν το καπό, ώστε το αυτοκίνητο να διαθέτει πιο έντονη παρουσία, ενώ συγχρόνως τοποθέτησαν σε διαφορετικό σημείο το λογότυπο της μπλε οβάλ εταιρείας – αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι κάθε έκδοση διαθέτει διαφορετικό ντιζάιν σε ότι αφορά τη μάσκα. Ανεξάρτητα από την έκδοση, οι προβολείς LED στο εμπρός μέρος είναι στάνταρ (οι matrix LED είναι έξτρα), ενώ το «παρών» δίνουν και 7 νέα σχέδια ζαντών.

Ford Fiesta

Από εκεί και πέρα, στο εσωτερικό σημείο αναφοράς είναι ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12,3 ιντσών. Εδώ, οι οδηγοί μπορούν να εξατομικεύουν το περιεχόμενο και να θέτουν προτεραιότητες στην απεικόνιση πληροφοριών, με την οθόνη να περιλαμβάνει θεματικές ενδείξεις που αντιστοιχούν στα επιλεγμένα drive modes, καθώς και μία ανεξάρτητη περιοχή για πληροφορίες υψηλής προτεραιότητας όπως οι τεχνολογίες υποβοήθησης της οδήγησης.

Ford Fiesta

Σε ότι  αφορά τα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης, το νέο Fiesta «αθροίζει» τη λειτουργία Wrong Way Alert. Από εκεί και πέρα, η ευρεία παλέτα των συστημάτων του αυτοκινήτου περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το Adaptive Cruise Control με Stop & Go και Speed Sign Recognition, το Active Park Assist, το Blind Spot Information System (BLIS) με Cross Traffic Alert και Active Braking, το Lane-Keeping Aid και το Pre-Collision Assist με Active Braking.

Ford Fiesta

Δείτε στο σχετικό βίντεο:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ford Fiesta
  • Ford Fiesta
  • Ford Fiesta
  • Ford Fiesta
  • Ford Fiesta
  • Ford Fiesta
  • Ford Fiesta ST
  • Ford Fiesta ST
  • Ford Fiesta
  • Ford Fiesta
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ