top icon
Κόσμος

Νέο Honda NSX Type S με 600 ίππους (+video)

Το νέο Honda NSX Type S σηματοδοτεί μέσα από μικρές αλλά καίριες αναβαθμίσεις το κύκνειο άσμα του ιαπωνικού σπορ μοντέλου.

Το νέο Honda NSX Type S που αποκαλύφθηκε από την ομογάλακτη Acura στις ΗΠΑ στα πλαίσια του Monterey Car Week, αποτελεί την τελευταία έκδοση του ιαπωνικού κουπέ που θα κατασκευαστεί σε μόλις 350 αντίτυπα στις εγκαταστάσεις της Honda στο Οχάιο των ΗΠA, πριν την οριστική παύση παραγωγής του εμβληματικού κουπέ μοντέλου των Ιαπώνων το 2022.

Το νέο NSX Type S διαθέτει ανανεωμένο εξωτερικό σχεδιασμό που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα διαφορετικό «προσωπείο» με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και ένα σπόιλερ στο κάτω μέρος που παράγει μεγαλύτερα ποσά κάθετης δύναμης. Στο πίσω μέρος, σημείο αναφοράς είναι ο μεγαλύτερος διαχύτης που συμβάλει με τη σειρά του στη βελτιστοποίηση της σταθερότητας του οχήματος στις υψηλές ταχύτητες.

Honda NSX Type S

Από εκεί και πέρα, η οροφή του νέου Honda NSX Type S είναι κατασκευασμένη από ανθρακονήματα, ενώ το «παρών» δίνουν οι σχετικές επιγραφές «Type S», οι κόκκινες πινελιές περιμετρικά του αμαξώματος, αλλά και η ματ γκρι βαφή στο αμάξωμα. Οι προσθήκες στο εσωτερικό αφορούν, κατά κύριο λόγο, τις επενδύσεις από Alcantara, καθώς και τα ανάγλυφα λογότυπα «NSX» και «Type S» στο ντουλαπάκι και τα προσκέφαλα.

Την κίνηση στο νέο Honda NSX Type S προσφέρει η γνώριμη υβριδική μονάδα των Ιαπώνων που έχει στην «καρδιά» της έναν V6 κινητήρα με χωρητικότητα 3,5 λίτρων και περιεχόμενη γωνία 75 μοιρών. Για την περίσταση, η συνδυαστική ισχύς της μονάδας έχει ανέλθει πλέον στους 600 ίππους, χάρη στο νέο σύστημα ψεκασμού, τα διαφορετικά τούρμπο που λειτουργούν με υψηλότερη κατά 6% πίεση και τους τροποποιημένους εναλλάκτες του θερμικού συνόλου, που προέρχονται από το αγωνιστικό NSX GT3.

Honda NSX Type S

Την ίδια στιγμή, η ωφέλιμη χωρητικότητα της μπαταρίας του υβριδικού συστήματος κίνησης έχει βελτιωθεί κατά 20%, ενώ αναβαθμισμένη κατά 10% είναι και η απόδοσή της. Επιστρέφοντας στο… μηχανικό σκέλος, οι Ιάπωνες επενέβησαν και στο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με τις 9 σχέσεις, που πλέον προσφέρει ταχύτηρες και πιο επιθετικές αλλαγές στο κατέβασμα.

Εν προκειμένω, η Honda «προίκισε» το NSX Type S με το πρόγραμμα Rapid Downshift Mode, το οποίο ενεργοποιείται μέσω του σχετικού μπουτόν επιτρέποντας στον οδηγό να κατεβάσει με μιας περισσότερες από μία σχέσεις. Όπως ανακοίνωσε η Honda, στα προγράμματα Sport και Sport+ η εμπλοκή του συμπλέκτη πραγματοποιείται ταχύτερα από το παρελθόν σε ποσοστό που ανέρχεται στο 50%.

Honda NSX Type S

Χωρίς να ανακοινώνει περισσότερα στοιχεία, η Honda δηλώνει στους οπαδούς του νέου NSX Type S ότι επεμβάσεις έχουν γίνει και στην ανάρτηση με γνώμονα την περαιτέρω ενίσχυση του σπορ χαρακτήρα της κατασκευής.

Σε ότι αφορά τους τροχούς, το νέο Honda NSX Type S χρησιμοποιεί νέους τροχούς που συνδυάζονται με ελαστικά P Zero της Pirelli – όσον αφορά τα φρένα, η Brembo έχει προσφέρει όλες τις λύσεις, συμπεριλαμβανομένων των 6πίστονων και 4πίστονων δαγκανών εμπρός και πίσω.

Honda NSX Type S

Στην έκδοση με το πακέτο Lightweight Package, το νέο NSX Type S είναι κατά 26,2 κιλά ελαφρύτερο καθώς εξοπλίζεται με κάλυμμα κινητήρα από carbon, υλικό που απαντάται και στο εσωτερικό, καθώς και ένα σύστημα πέδησης με κεραμικούς δίσκους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα 350 αντίτυπα του μοντέλου, τα 300 προορίζονται για την αγορά των ΗΠΑ. Εκεί, το νέο NSX Type S κοστίζει 169.500 δολάρια, ενώ η αναβαθμισμένη με το πακέτο Lightweight Package, κάτι περισσότερο από 182.000 δολάρια.

Δείτε στη συνέχεια το σχετικό βίντεο:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Honda NSX Type S
  • Honda NSX Type S
  • Honda NSX Type S
  • Honda NSX Type S
  • Honda NSX Type S
  • Honda NSX Type S
  • Honda NSX Type S
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ