top icon
Κόσμος

Έρχεται το νέο Honda ZR-V

Ένα νέο αποκλειστικά υβριδικό όχημα με την ονομασία ZR-V θα λανσάρει η Honda στην Ευρώπη το 2023.

Η Honda ανακοίνωσε σήμερα την ονομασία ενός νέου SUV μοντέλου της, το οποίο θα αποκαλείται ZR-V και θα διατίθεται στην Ευρώπη αποκλειστικά σε υβριδική έκδοση από το επόμενο έτος.

Σύμφωνα με τους Ιάπωνες, το ολοκαίνουργιο αυτό μοντέλο θα τοποθετηθεί στην προϊοντική τους γκάμα ανάμεσα στα HR-V και CR-V και θα τροφοδοτείται «από το πλήρες υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης e:HEV» επεκτείνοντας έτσι έτι περαιτέρω τη γκάμα των ηλεκτροκίνητων επιλογών της Honda.

Honda ZR-V

Με αφορμή τις παραπάνω ανακοινώσεις, η Honda επαναεπιβεβαίωσε την πρόθεσή της σε σημαντικές αγορές, συμπεριλαμβανομένων των ευρωπαϊκών, να αυξήσει τις πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων της καθώς και εκείνων που τροφοδοτούνται από κυψέλες καυσίμου, έως το 40% μέχρι το 2030 και μέχρι το 80% μέχρι το 2035.

Ως γνωστόν, η Honda σκοπεύει επίσης να σταματήσει την πώληση αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2040.

Mέσα στο 2023 η Honda σκοπεύει να αποκαλύψει ακόμα ένα νέο, αμιγώς ηλεκτρικό B-SUV, το οποίο «φωτογραφίζεται» από το πρωτότυπο e:Ny1 που η ιαπωνική εταιρεία έφερε πρόσφατα στο φως, χωρίς ωστόσο να ανακοινώνει περαιτέρω στοιχεία για τις τεχνικές περγαμηνές του.

Honda

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ