Επικαιρότητα Κόσμος

Νέο Hyundai Kona N με δίλιτρο τούρμπο κινητήρα

Η Hyundai Motor επιβεβαίωσε πως το Hyundai Kona θα είναι το επόμενο μοντέλο που θα εισέλθει στην οικογένεια υψηλών επιδόσεων της μάρκας, καθώς θα παρουσιαστεί σε έκδοση Ν – Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες.

Με το νέο Hyundai Kona N, που γίνεται το πρώτο SUV της Hyundai (διαβάστε για το ανανεωμένο Hyundai Kona εδώ) το οποίο θα παρουσιαστεί σε ισχυρή έκδοση Ν, η κορεατική μάρκα θα εμπλουτίσει τη γκάμα οχημάτων υψηλών επιδόσεών της, η οποία ήδη περιλαμβάνει τα i20 N και i30 N.

Hyundai Kona N

Με βάση τις πρώτες επίσημες εικόνες του Hyundai Kona N, τον σπορ χαρακτήρα του crossover ενισχύουν στοιχεία όπως φουσκώματα σε προφυλακτήρες και φτερά, διπλές απολήξεις εξάτμισης και η νέα πίσω αεροτομή. Επιπλέον, οι άνθρωποι της Hyundai έχουν προχωρήσει σε επανασχεδιασμό των τροχών, που πλαισιώνουν τα μεγαλύτερα σε διαστάσεις φρένα, τα οποία διαθέτουν δαγκάνες σε κόκκινο χρώμα.

Αν και περισσότερες πληροφορίες αναμένεται να αποκαλυφθούν τις επόμενες εβδομάδες, τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν πως το Hyundai Kona N θα συνδυάζει υπετροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 2 λίτρων, με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 8 σχέσεων, το γνωστό και ως N DCT.

Hyundai Kona N

Καθώς από τα υπόλοιπα “μέλη” της οικογένειας Ν, το “μικρό” i20 διαθέτει υπερτρφοδοτούμενο κινητήρα 1,6 λίτρων, ενώ το μεγαλύτερο i30, εφοδιάζεται με 2λιτρο τούρμπο κινητήρα βενζίνης, όπως θα συμβαίνει και με το νέο Kona N, πιθανολογούμε πως και οι τιμές ισχύος του Kona N, θα βρίσκονται κοντά σε εκείνες του i30 N. Κατά συνέπεια, αυτό που μένει να δούμε είναι αν θα υιοθετηθεί η ισχύς 250 ή 280 ίππων, που αποδίδουν οι εκδόσεις του κορεατικού hot hatch.

Επιπλέον, δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί αν το νέο Hyundai Kona N θα είναι τετρακίνητο, ή θα προσφέρεται με κίνηση στους δύο τροχούς, καθώς επίσης και το αν θα διαθέτει σύστημα launch control, που είθισται να “εξυπηρετεί” τα τετρακίνητα οχήματα.

Hyundai Kona N

Στο πλαίσιο αύξησης της οδηγικής ευχαρίστησης, τόσο στο δρόμο όσο και στην πίστα, το Hyundai Kona N αναμένεται να διαθέτει πλειάδα προφίλ οδήγησης, πιο σκληρή ανάρτηση, βελτιωμένα φρένα και παρεμβάσεις “αγωνιστικής φύσης” στο στήσιμο. Επίσης, τα καθίσματα του εσωτερικού θα διαθέτουν τις χαρακτηριστικές πινελιές Ν, ενώ σύμφωνα με τις λιγοστές πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ιδιαίτερη έμφαση θα έχει δοθεί στον ήχο, καθώς στόχος είναι να προσφέρει μια “συναισθηματική ηχητική εμπειρία”, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

“Με ενθουσιασμό επεκτείνουμε τη συνταγή επιτυχίας που αναπτύξαμε στο i30 N και πιο πρόσφατα, στο i20 N, σε ένα από τα πιο δημοφιλή SUV μας στην αγορά σήμερα, το Kona. Η προσθήκη του Kona στην οικογένεια Ν θα ανεβάσει τη μάρκα υψηλών επιδόσεών μας στο επόμενο επίπεδο”, δήλωσε ο Andreas-Christoph Hofmann, Αντιπρόεδρος Marketing & Product στην Hyundai Motor Europe.

Hyundai Kona N

Από την πλευρά του ο Till Wartenberg, Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής της N Brand Management και Hyundai Motorsport, πρόσθεσε: “Ως “hot SUV”, θα διαθέτει άφθονη ευελιξία και θα προσφέρει οδηγική ευχαρίστηση όπως κανένα άλλο όχημα Ν. Οι λάτρεις του θα μπορούν να το απολαμβάνουν παντού, από το δρόμο έως την πίστα”.

Το Hyundai Kona N αναμένεται να βρεθεί στην αγορά, από τα μέσα της χρονιάς που διανύουμε.

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου