top icon
Επικαιρότητα

Nέο Hyundai Santa Fe: πρώτες εικόνες

Ήρθαν στη δημοσιότητα οι δύο πρώτες φωτογραφίες του νέου Hyundai Santa Fe, αλλά για τη διαμόρφωση του πίσω μέρους εξακολουθούμε προς το παρόν να βασιζόμαστε στο σκίτσο των προηγούμενων ημερών.

Σύμφωνα με τη μία από αυτές (η άλλη αποκαλύπτει το εσωτερικό του) το κορεατικό SUV υιοθετεί ένα τολμηρό εξωτερικό, όπως άλλωστε έχει συμβεί και με το Kona. Πριν λίγες ημέρες, η Hyundai Motor έδωσε στη δημοσιότητα δύο φωτογραφίες teaser που αποτελούν μια πρώτη εκδοχή της νέας επερχόμενης γενιάς Santa Fe, παρουσιάζοντας ένα πολυτελές και εντυπωσιακό σχεδιαστικά SUV, βασισμένο στην ισχυρή, κομψή και ογκώδη σύνθεσή του, η οποία αντικατοπτρίζει τη νέα ταυτότητα σχεδιασμού SUV της Hyundai. Η εξωτερική εμφάνιση χαρακτηρίζεται από το νέο εμπρόσθιο τμήμα του νέου Santa Fe που ενσωματώνει τη μεγάλη δικτυωτή μάσκα, η οποία συνοδεύεται από ένα ξεχωριστό σύστημα προβολέων διαθέτοντας ξεχωριστά φώτα ημέρας (DRLs) και κύριους λαμπτήρες που συνδυαστικά δημιουργούν μια μοναδική φουτουριστική εμφάνιση. Η πλευρική εμφάνιση προβάλλει τα δυναμικά χαρακτηριστικά του οχήματος. Μια απλή, αλλά κομψή γραμμή στην οροφή και μια γραμμή στα πλάγια που ξεκινάει από τους προβολείς και τελειώνει στα πίσω φώτα δίνουν συνδυαστικά μια ιδιαίτερα αρμονική εμφάνιση και αίσθηση. Το πίσω τμήμα προβάλλει δυναμικά, δίνοντας μια αίσθηση αυτοπεποίθησης και στιβαρότητας με ξεχωριστό σχεδιασμό πίσω φώτων και προφυλακτήρα.

Σημείο αναφοράς στο νέο Santa Fe, πέραν των 7θέσιων και 5θέσιων εκδοχών του, θα αποτελέσουν τα συστήματα ασφαλείας με τα οποία θα εξοπλίζεται το «μεγάλο» SUV της κορεάτικης εταιρείας που παραμένει στην αγορά σχεδόν απαράλλαχτο από το 2012 μέχρι και σήμερα. Υπό την ομπρέλα του «πλέγματος» ασφαλείας Smart Sense, ανάμεσα στα ηλεκτρονικά καλούδια ασφαλείας του νέου Sante Fe θα περιλαμβάνεται και το σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος ακόμα και όταν το αυτοκίνητο κινείται προς τα πίσω. Στον στάνταρ εξοπλισμό θα περιλαμβάνεται και το Rear Occupant Alert, το οποίο θα είναι σε θέση να προειδοποιήσει τον οδηγό που εξέρχεται του αυτοκινήτου ότι έχει… ξεχάσει έναν ή περισσότερους επιβάτες στο πίσω κάθισμά του. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις αναφορικά με τις επιλογές της Hyundai στους κινητήρες. Σίγουρο, πάντως, είναι πως η εταιρεία θα προσφέρει μηχανικά σύνολα που θα «καίνε» βενζίνη ή ντίζελ, συνδυαζόμενα με κίνηση στους εμπρός ή στους πίσω τροχούς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ