top icon
Επικαιρότητα

To νέο Hyundai Tucson αποκαλύπτεται

Η Hyundai δίνει στη δημοσιότητα τα πλήρες προφίλ του νέου Tucson, που παρουσιάστηκε προ ολίγου στην Έκθεση της Ν. Υόρκης.

Το Hyundai Tuscon είναι το πιο δημοφιλές μοντέλο της κορεάτικης εταιρείας στην Ευρώπη από το 2015, όταν και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, μέχρι και σήμερα. Εντούτοις, η πίεση του ανταγωνισμού εντός και εκτός των γεωγραφικών συνόρων της γηραιάς ηπείρου ανάγκασε την Hyundai να φρεσκάρει το μεσαίο της SUV, που ήδη βρίσκεται στην τρίτη κατά σειρά γενιά του. Οπτικά, δεν υπάρχουν… δραματικές αλλαγές σε σχέση με ό,τι ξέραμε, καθώς οι στιλίστες της Hyundai δεν θέλησαν να αλλοιώσουν την αιχμηρό σχεδιαστικό προφίλ του μοντέλου που παραδίδει σήμερα τη σκυτάλη. Έτσι, τα εμπρός φώτα τεχνολογίας LED είναι μερικώς ανασχεδιασμένα, κάτι που ισχύει και για τον εμπρός και πίσω προφυλακτήρα, καθώς και για τις ζάντες ελαφρού κράματος.

Στον τομέα των μηχανικών μερών, το νέο Hyundai Tuscon εξοπλίζεται με δύο κινητήρες ντίζελ και δύο βενζίνης, που πληρούν τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6c. Ο πιο δυνατός της… παρέας είναι ο 2λιτρος ντίζελ, ο οποίος αποδίδει 186 ίππους. Συνδυάζεται δε με σύστημα τετρακίνησης και μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων ή δυνητικά με ένα αυτόματο με 8 σχέσεις. Εναλλακτικά, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής ενός κινητήρα πετρελαίου στα 1,6 λίτρα, ο οποίος αποδίδει 115 ή 133 ίππους στις δύο διαθέσιμες παραλλαγές του. Η μικρότερη εκ των δύο «ταιριάζει» μόνο με το χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο και κίνηση στους εμπρός τροχούς, ενώ η δυνατότερη τόσο με σύστημα κίνησης σε όλους τους τροχούς, όσο και με το 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της Hyundai. Σε ότι αφορά στους κινητήρες βενζίνης, το «παρών» δίνουν δύο σύνολα στα 1,6 λίτρα. Ο GDi αποδίδει 132 ίππους και προσφέρεται με χειροκίνητο κιβώτιο και κίνηση εμπρός, ενώ ο Τ-GDi των 177 ίππων με ή χωρίς τετρακίνησης και προαιρετικά με το 7άρι DCT κιβώτιο.

Από εκεί και πέρα, το ανανεωμένο Tucson προσφέρει μια πλειάδα ανέσεων και συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού. Εκ των ουκ άνευ είναι όλες οι τεχνολογίες συνδεσιμότητας και επικοινωνίας, ενώ προαιρετικά προσφέρεται σύστημα πλοήγησης με 8άρα οθόνη (στάνταρ είναι εκείνη των 7 ιντσών). Το «παρών» δίνει επίσης ένα πλήρες… μπουκέτο συστημάτων ασφαλείας, όπως είναι τα Forward Collision-Avoidance Assist (FCA), Lane Keeping Assist (LKA), Driver Attention Warning (DAW) Intelligent Speed Limit Warning (ISLW), Surround View Monitor (SVM), High Beam Assist (HBA) και Smart Cruise Control (ASCC)._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ