top icon
Επικαιρότητα

Το νέο ηλεκτρικό σεντάν της NIO με μπαταρία 150 kWh

Η κινεζική NIO θα αποκαλύψει στις 9 Ιανουαρίου το νέο, ηλεκτρικό της σεντάν, το οποίο θα εφοδιάζεται με μπαταρία 150 kWh – τη μεγαλύτερη σε χωρητικότητα σε επιβατικό αυτοκίνητο ευρείας παραγωγής.

Παρά τον σύντομο έως τώρα βίο της στο σύγχρονο αυτοκινητικό στερέωμα, η NIO αποτελεί μία ακόμα ανερχόμενη δύναμη στο μαγικό κόσμο της ηλεκτροκίνησης. H κινεζική εταιρεία από την Σαγκάη έχει ήδη στο δυναμικό της τρία ηλεκτρικά μοντέλα, τα ES8 (7θεσιο ή 6θεσιο SUV), ES6 (5θεσιο SUV) και ΕC6 (5θέσιο CUV), ενώ στις τάξεις της ανήκει και το EP9, το οποίο το 2017 κατέρριψε με χρόνο 6:45.90 το ρεκόρ ταχύτερου γύρου στο Nurburgring.

Η άσημη, στην αγορά αυτοκινήτου της Ευρώπης, κινεζική  εταιρεία με τις 43.728 πωλήσεις μέσα στο 2020 έχει λανσάρει στην εγχώρια αγορά ένα νέο μοντέλο ιδιοκτησίας για τα ηλεκτρικά της μοντέλα, καθώς όσοι επιλέξουν ένα από τα EV της γκάμας της δεν χρειάζεται πλέον να αγοράζουν και την μπαταρία του. Επί της ουσίας, πρόκειται για μία υπηρεσία leasing των μπαταριών, με τους ιδιοκτήτες να πληρώνουν σε πρώτη φάση μόνο το κόστος του αυτοκινήτου – που φυσικά χωρίς εκείνο του συσσωρευτή ενέργειας μειώνεται έως και 25%.

Η ΝΙΟ αποκαλεί την υπηρεσία αυτή με την χαρακτηριστική ονομασία Battery as a Service (ΒaaS) προσφέροντας στους αγοραστές τη δυνατότητα να πληρώνουν το ποσό που αντιστοιχεί μόνο στην τιμή του αυτοκινήτου χωρίς την μπαταρία, συν επιπλέον 140 δολάρια τoν μήνα προκειμένου να χρησιμοποιούν με τον τρόπο που οι ίδιοι επιθυμούν τον βασικό συσσωρευτή ενέργειας για τα μοντέλα ES8, ES6 και ΕC6 χωρητικότητας 70 kWh (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Σήμερα, η NIO είναι έτοιμη για το επόμενό της βήμα, που για την περίσταση δεν είναι άλλο από την πρεμιέρα ενός 4θυρου EV. Όπως ανακοίνωσε η κινεζική εταιρεία με σχετική διαδικτυακή ανάρτηση, το νέο μοντέλο θα αποκαλυφθεί στις 9 Ιανουαρίου στα πλαίσια της εκδήλωσης «NIO Day 2020» και θα διαθέτει μια μπαταρία με… θηριώδη χωρητικότητα που θα φτάνει τις 150 kWh.

Προς το παρόν η NIΟ δεν αναφέρει περαιτέρω στοιχεία για τις υπόλοιπες περγαμηνές του νέου της EV, το οποίο θα εφοδιάζεται, συν τοις άλλοις, με την τελευταία γενιά των τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης της εταιρείας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ