top icon
Επικαιρότητα

Νέο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Ford σε πλατφόρμα της Rivian

Την ίδια στιγμή και με το βλέμμα στραμμένο στην ηλεκτροκίνηση, η Ford επενδύει κεφάλαια ύψους 500 εκ. δολάρια στην νεοφυή εταιρεία Rivian.

Η αμερικανική εταιρεία Rivian ανακοίνωσε σήμερα μια επένδυση ύψους 500 εκατ. δολαρίων από την Ford. Την ίδια στιγμή, εκτός από την εν λόγω οικονομική… ένεση, οι δύο εταιρείες συμφώνησαν να συνεργαστούν για την ανάπτυξη ενός ολοκαίνουριου ηλεκτροκίνητου οχήματος για το αναπτυσσόμενο χαρτοφυλάκιο των EV μοντέλων της Ford χρησιμοποιώντας μία πλατφόρμα της Rivian.

«Αυτή η στρατηγική εταιρική σχέση σηματοδοτεί ένα ακόμη ορόσημο στην προσπάθειά μας να επιταχύνουμε τη μετάβαση στη βιώσιμη κινητικότητα», δήλωσε ο RJ Scaringe, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Rivian. «Η Ford έχει μια μακροχρόνια δέσμευση για βιωσιμότητα, με τον Bill Ford να είναι ένας από τους πρώτους υποστηρικτές της βιομηχανίας, και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία μας για να έχουμε περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα στο δρόμο».

Η Rivian έχει ήδη αναπτύξει δύο οχήματα από λευκό χαρτί: το 5θεσιο pick-up R1T και το 7θέσιο SUV με την ονομασία R1S. Αμφότερα είναι ηλεκτρικά και υποσχόμενα μια αυτονομία άνω των 600 χλμ., αναμένεται να μπουν στην παραγωγή το 2020.

Μέχρι στιγμής, η Ford έχει επιβεβαιώσει την έλευση δύο αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων: ενός crossover εμπνευσμένου από το Mustang που θα κυκλοφορήσει το 2020 και μια έκδοση του F-150 με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Όπως ανακοινώθηκε, η Rivian θα παραμένει ανεξάρτητη εταιρεία. Μετά την ολοκλήρωση της επένδυση της Ford, ο Joe Hinrichs, πρόεδρος της Ford Automotive, θα αποτελεί μέλος του 7μελούς διοικητικού συμβουλίου της Rivian._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ