12 Ιαν 2018

Το νέο Kia Forte στη Διεθνή Έκθεση του Ντιτρόιτ

Με σαφείς σχεδιαστικές επιρροές από το Stinger, η Kia θα παρουσιάσει στο Ντιτρόιτ την επόμενη κιόλας βδομάδα την τρίτη γενιά του 4θυρου οικογενειακού της

Kia Forte

Παρά την ταχύτατη άνοδο της δημοτικότητας των SUV αυτοκινήτων, τα κλασσικά τριών όγκων οικογενειακά δείχνουν να… αντέχουν. Και κάπως έτσι εξηγείται το γεγονός ότι το μεσαίο από πλευράς διαστάσεων Kia Forte ήταν στην προγενέστερη γενιά του ένα από τα δημοφιλέστερα μοντέλα του Κορεάτη κατασκευαστή σε παγκόσμιο επίπεδο. Εντούτοις, η Kia προχωρά σήμερα στην αντικατάστασή του μ’ ένα μοντέλο που θα φέρει σαφείς σχεδιαστικές επιρροές από το fastback και γνωστό εν Ευρώπη Stinger, όπως μαρτυρούν και τα επίσημα σκίτσα που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από τους ιθύνοντες της Kia. Με δεδομένη, όμως, την παντελή απουσία τεχνικών στοιχείων, μοιραία το ενδιαφέρον εντοπίζεται στη μορφή του αυτοκινήτου, όπως αυτή αποτυπώνεται στα δύο+ένα «σχέδια» των Κορεατών.

Σε αυτά παρατηρεί κανείς τη χαρακτηριστικά μετατόπιση της καμπίνας προς τα πίσω, κίνηση που αποτελεί οπισθοχώρηση σε σχέση με την cab-forward προσέγγιση του παρελθόντος, τη μάσκα-μύτη της τίγρης, αλλά και την μη ύπαρξη χειρολαβών στις πόρτες σε εμφανείς θέσεις. Με τη σειρά τους, τα εμπρός φώτα χαρακτηρίζονται από το γνώριμο αισθητικό DNA των πρόσφατων δημιουργιών της Kia, ενώ πίσω ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι έντονες ακμές αλλά και η διαμόρφωση των άκρων του προφυλακτήρα. Περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά και επίσημες φωτογραφίες αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα σε τρία μόλις 24ωρα από σήμερα, όταν το νέο Kia Forte αποκαλυφθεί πλήρως στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ._Χ.Α. 

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • Kia Forte
  • Kia Forte
  • Kia Forte
Ετικέτες: