top icon
Κόσμος

Νέο Kia Sportage: Επίσημη πρεμιέρα

Με το νέο Kia Sportage να αποκαλύπτεται σήμερα, η κορεάτικη εταιρεία βάζει πλώρη τώρα για την επίσημη πρεμιέρα τον προσεχή Σεπτέμβριο μιας έκδοσης του μοντέλου που θα απευθύνεται αποκλειστικά στην αγορά της Ευρώπης.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Kia Sportage, που πλέον απαριθμεί 28 χρόνια ζωής και πέντε στο σύνολο γενιές, η κορεάτικη εταιρεία έκανε γνωστό ότι μια έκδοση ειδικά… αφιερωμένη στις ανάγκες και απαιτήσεις των Ευρωπαίων αγοραστών θα παρουσιαστεί τον προσεχή Σεπτέμβριο διαθέτοντας ωστόσο πολλά κοινά στοιχεία με το μοντέλο που αποκαλύπτεται σήμερα.

Μετά το ηλεκτρικό EV6, το νέο Kia Sportage είναι το δεύτερο μοντέλο του Κορεάτη κατασκευαστή που υιοθετεί το σχεδιαστικό δόγμα «Opposites United». Σε κάθε περίπτωση οι «αναφορές» στην ηλεκτρική ναυαρχίδα της μάρκας είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς στο νέο SUV της μάρκας – και ιδιαίτερα στο εμπρός μέρος όπου δεσπόζουν τα φωτιστικά σώματα που παραπέμπουν σε μορφή σε boomerang.

Από εκεί και πέρα, το «τολμηρό» προσωπείο συμπληρώνεται από την ιδιαίτερη διαμόρφωση της μάσκας Digital Tiger Nose, αλλά και εκείνης στο τελείωμα του καπό. Την ίδια στιγμή, το προφίλ του ολοκαίνουργιου Sportage παραμένει πιστό στο αθλητικό DNA του μοντέλου, με εκλεπτυσμένες επιφάνειες αμαξώματος που τονίζουν τον όγκο του οχήματος μεταξύ τους.

Για πρώτη φορά, το Kia Sportage θα προσφέρεται με μαύρη οροφή που έρχεται να αναδείξει το σπορ προφίλ και τη δυναμική σε σχεδίαση κολόνα C. Την ίδια στιγμή, στο πίσω μέρος το νέο SUV της Kia διατηρεί την ισχυρή παρουσία του προκατόχου του ξεχωρίζοντας για τους φαρδύς ώμους του και την χαρακτηριστική «λωρίδα» που ενώνει τα φωτιστικά σώματα.

Kia Sportage

Το εσωτερικό του νέου Kia Sportage

Εδώ, σημείο αναφοράς αποτελούν τόσο η κυρτή οθόνη αφής με το ενιαίο κρύσταλλο, που ενισχύει την αίσθηση πλάτους της καμπίνας, όσο και οι «τρισδιάστατες» σε σχεδίαση περσίδες του συστήματος κλιματισμού.

Από εκεί και πέρα, το μάτι μαγνητίζεται και από τη σχεδίαση της κεντρικής κονσόλας, με τους νέους διακόπτες, τον περιστροφικό επιλογέα του αυτόματου κιβωτίου και τα ποιοτικά υλικά να κλέβουν την παράσταση.

Kia Sportage

Προς το παρόν, η εταιρεία δεν ανακοινώνει στοιχεία που να αφορούν τις τεχνικές περγαμηνές και τις κινητήριες μονάδες του νέου της μοντέλου. Σε σχέση με τις τελευταίας, ωστόσο, σχεδόν βέβαιο είναι ότι θα ακολουθηθούν αντίστοιχες επιλογές με εκείνες που είδαμε στο ομογάλακτο Hyundai Tucson, η γκάμα του οποίου περιλαμβάνει μία plug-in υβριδική έκδοση και μια αυτοφορτιζόμενη υβριδική, σε συνδυασμό με συμβατικές μονάδες ντίζελ και βενζίνης.

Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στο καλοκαίρι – και σίγουρα τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, όταν η ευρωπαϊκή εκδοχή του νέου Kia Sportage θα πραγματοποιήσει το επίσημο ντεμπούτο της.

Kia Sportage

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Kia Sportage
  • Kia Sportage
  • Kia Sportage
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ