top icon
Κόσμος

Πρεμιέρα για το νέο Mazda2 Hybrid

Η ιαπωνική εταιρεία παρουσιάζει το νέο Mazda2 Hybrid που πλέον είναι φουλ υβριδικό και βασίζεται εξ ολοκλήρου στο Toyota Yaris.

Η Mazda παρουσίασε σήμερα το νέο Mazda2 Hybrid που πλέον διατίθεται ως το πρώτο φουλ υβριδικό μοντέλο της γκάμας της στην Ευρώπη βασιζόμενο εξ ολοκλήρου στην επιτυχημένη συνταγή του Toyota Yaris.

Το αυτοφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα κίνησης του Mazda2 Hybrid συνίσταται σε ένα θερμικό 3κύλινδρο κινητήρα με χωρητικότητα 1.490 κ.εκ. που αποδίδει 93 ίππους και έναν ηλεκτροκινητήρα με ισχύ 59 kW, που συνδυαστικά παράγουν μέγιστη ισχύ 116 ίππων ή διαφορετικά 85 kW.

Mazda2 Hybrid

Το νέο σουπερ μίνι της Mazda θα μπορεί να επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 9,7 δλ. επιτυγχάνοντας τελική ταχύτητα 175 χλμ./ώρα. Στο συνδυασμένο κύκλο βάσει του πρωτοκόλλου WLTP θα καταναλώνει 4,0-3,8 λιτ./100 χλμ. έχοντας εκπομπές CO2 μόλις 93-87 g/χλμ., ανάλογα με το αν εφοδιάζεται με τροχούς 15 ή 16 ιντσών.

Mazda2 Hybrid

Κατά την εκκίνηση, το όχημα λειτουργεί αυτόματα σε λειτουργία EV, προσφέροντας ομαλή, απρόσκοπτη και αθόρυβη λειτουργία με ισχύ αποκλειστικά από τον ηλεκτροκινητήρα. Κατά την κανονική οδήγηση, η κατανομή ισχύος ρυθμίζεται μεταξύ του βενζινοκινητήρα και του ηλεκτροκινητήρα για βέλτιστη απόδοση και την καλύτερη δυνατή οικονομία καυσίμου. Κατά την επιβράδυνση και την πέδηση, η κινητική ενέργεια θα ανακτάται προκειμένου να αποθηκευτεί σε μια μπαταρία, η χωρητικότητα της οποία δεν ανακοινώνεται.

Mazda2 Hybrid

Το επίπεδο ισχύος της μπαταρίας ελέγχεται συνεχώς μέσω μιας γεννήτριας που κινείται από τον κινητήρα για να εξαλείψει οποιαδήποτε ανάγκη επαναφόρτισης του συστήματος από εξωτερική πηγή.

Σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρεία, το νέο Mazda2 Hybrid έχει μεταξόνιο 2.560 χλστ. εξασφαλίζοντας άνετους χώρους για έως και τέσσερις ενήλικες, καθώς και χώρο αποσκευών με χωρητικότητα 286 λίτρα.

Όπως ανακοινώθηκε θα είναι είναι διαθέσιμο σε όλη την Ευρώπη από τον άνοιξη του 2022 σε τρεις εκδόσεις: τις Pure, Agile και Select.

Mazda2 Hybrid

Όπως είναι προφανές, το νέο Mazda2 Hybrid αποτελεί τον πιο πρόσφατο καρπό μιας μακροχρόνιας συνεργασίας μεταξύ της Mazda Motor Corporation και της Toyota Motor Corporation, όντας είναι ένα μοντέλο που η πρώτη θα προμηθεύεται από την δεύτερη – και συγκεκριμένα από την θυγατρική της, Toyota Motor Europe – ως όχημα μάρκας Mazda.

Mazda2 Hybrid

«Είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό αυτοκίνητο για τη Mazda στο πλαίσιο της δέσμευσης της εταιρείας να εκπληρώσει τους στόχους που ορίζονται στο Sustainable Zoom-Zoom 2030», το μακροπρόθεσμο όραμά της για τεχνολογική ανάπτυξη», αναφέρει χαρακτηριστικά η Mazda.

Συμφωνία του Παρισιού, στόχος της Mazda είναι να μειώσει τις μέσες εταιρικές εκπομπές CO2 κατά 50% έως το 2030 και, επιταχύνοντας τον εξηλεκτρισμό του στόλου της, να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα έως το 2050.

Mazda2 Hybrid

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Mazda2 Hybrid
  • Mazda2 Hybrid
  • Mazda2 Hybrid
  • Mazda2 Hybrid
  • Mazda2 Hybrid
  • Mazda2 Hybrid
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ