Θα βασίζεται στο νέο Kia Rio που θα παρουσιαστεί στο Παρίσι τον επόμενο μήνα.

Η αυξημένη δημοτικότητα των μικρών SUV και κατ’ επέκταση η εμπορική επιτυχία των μοντέλων που απαρτίζουν τη συγκεκριμένη κατηγορία (σ.σ.: εξέχον εκπρόσπωπός της, το Nissan Juke), δεν θα μπορούσαν να αφήσουν αδιάφορη την Kia, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει την εξέλιξη της δικής της πρότασης.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, το νέο Kia Rio SUV, θα πραγματοποιήσει το επίσημο ντεμπούτο του το 2017 στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης που πραγματοποιείται τον προσεχή Μάρτιο, με τις πωλήσεις του να ξεκινούν λίγους μήνες αργότερα.

Σχεδιαστικά, ο ταλαντούχος Peter Shreyer αναμένεται να προσδώσει στο πρώτο μικρό Sport Utility Vehicle της Kia καινοτόμα στοιχεία, τα οποία, δυστυχώς, είναι δύσκολα να διακρίνει κανείς κάτω από το «βαρύ» καμουφλάζ του αυτοκινήτου που συνέλαβε ο φωτογραφικός φακός των κατασκόπων μας.

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις αναφορικά με το ποιοι θα είναι οι κινητήρες που θα φιλοξενηθούν κάτω από το εμπρός καπό. Ωστόσο, βέβαιο πρέπει να θεωρείται πως ο νέος 1.000άρης βενζινοκινητήρας τούρμπο των Κορεατών θα βρει τη… θέση που του αρμόζει αποδίδοντας στις δύο διαθέσιμες εκδοχές του  100 και 120 ίππους.

Αργότερα, οι ιθύνοντες της Kia σκοπεύουν να προσθέσουν στη γκάμα του νέου τους SUV και μια υβριδική παραλλαγή._Χ.Α.