top icon
Επικαιρότητα

Το νέο Mitsubishi Pajero Sport «αποκαλύπτεται»

Τέλος στο παιχνίδι των teaser φωτογραφιών, καθώς οι Ιάπωνες βγάζουν στο φως το νέο τους SUV.

Το νέο Pajero Sport, σύμφωνα με το επίσημο δελτίο τύπου της Mitsubishi, θα προσφέρεται από το προσεχές φθινόπωρο, αρχικά, στις αγορές της Ταϋλάνδης, όπου και παράγεται, και εν συνεχεία σε εκείνες της Αυστραλίας, της Μ. Ανατολής, της Αφρικής, της Λ. Αμερικής και της Ρωσίας. Συνολικά, 90 θα είναι οι επιμέρους αγορές που θα έχουν τη δυνατότητα διάθεσης του νέου ιαπωνικού SUV. Άγνωστο παραμένει προς το παρόν αν μέσα σε αυτές περιλαμβάνονται και οι Ευρωπαϊκές…

Τι νέο μας φέρνει το νέο Pajero Sport; Πέρα από μια αρκούντως «αιχμηρή» εξωτερική περιβολή, έναν κινητήρα ντίζελ χωρητικότητας 2,4 λίτρων της γενιάς MIVEC 2, ο οποίος για πρώτη φορά θα συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Αναφορά σε άλλα κινητήρια σύνολα, ντίζελ ή βενζίνης, που θα φιλοξενούνται κάτω από το εμπρός καπό, δε γίνεται, κάτι που αν μη τι άλλο αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ο υπερτροφοδοτούμενος αυτός κινητήρας να αποτελεί τη μια και μοναδική επιλογή.

Από εκεί και πέρα, η Mitsubishi μας υπενθυμίζει πως κάτω από τις μεταλλικές επιφάνειες του νέου Pajero Sport κρύβεται το δάπεδο του ανανεωμένου L200 (περισσότερα για το νέο pick up της εταιρείας μπορείτε να διαβάσετε κάνοντας κλικ εδώ), με το οποίο, όπως αναμενόταν, μοιράζονται το ίδιο εσωτερικό. Εδώ, ο επίδοξος αγοραστής μπορεί να βρει όλα τα συνηθισμένα «καλούδια» άνεσης και ασφάλειας, όπως είναι οι 7 αερόσακοι, καθώς και τα συστήματος Blind Spot Warning, Forward Collision Mitigation κοκ. Σε ότι αφορά στα υπόλοιπα… απόκρυφα σημεία του, αξίζει να σταθεί κανείς στο σύστημα τετρακίνησης, που φυσικά δεν είναι άλλο από το γνωστό μας Super-Select 4WD. Σε αυτό, σύμφωνα με την Mitsubishi, ενσωματώνεται πλέον η λειτουργία Off Road Mode, αλλά και το σύστημα «κατάβασης» Hill Descent Control._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ