top icon
Επικαιρότητα

Νέο Opel Combo-e Life

Η Opel ανακοινώνει την έλευση του ηλεκτρικού Combo-e Life στη γκάμα των μοντέλων της, σε 5θέσια και 7θέσια διάταξη με μακρύ ή κοντό μεταξόνιο.

Η Opel ανακοινώνει το αμιγώς ηλεκτρικό Combo-e Life. Ευέλικτο και πρακτικό, με τεράστιο χώρο στο εσωτερικό, το ηλεκτρικό όχημα δραστηριοτήτων ελεύθερου χρόνου (LAV) του Γερμανού κατασκευαστή προσφέρεται με μία ή δύο συρόμενες πλαϊνές πόρτες και διατίθεται με στάνταρ μήκος 4,4 m ή σε έκδοση XL 4,75 m, και στις δύο περιπτώσεις με πέντε ή επτά καθίσματα. Ανάλογα με το στυλ οδήγησης και τις επικρατούσες συνθήκες, το νέο Combo-e μπορεί να καλύψει έως 280 χιλιόμετρα με μία φόρτιση της μπαταρίας ιόντων λιθίου 50 kWh (WLTP)1. Οι ιδιοκτήτες μπορούν να φορτίζουν τη μπαταρία σε περίπου 30 λεπτά έως το 80% της χωρητικότητάς της σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης. Το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της εταιρείας έχει επίσης ικανότητα ρυμούλκησης 750 kg –κορυφαία τιμή για την κατηγορία του– ενώ προαιρετικά διατίθεται με σύστημα ελέγχου ευστάθειας τρέιλερ (trailer stability control).

Opel-Combo-e-Life

Με ισχύ 100 kW (136 hp) και ροπή 260 Nm από το σύστημα ηλεκτροκίνησης, το Combo-e φιλοδοξεί να είναι ιδανικό και για τον ανοιχτό δρόμο. Ανάλογα με την έκδοση του μοντέλου, το Combo-e μπορεί να επιταχύνει από 0-100 km/h σε 11,2 δευτερόλεπτα, ενώ η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 130 km/h. Ένα προηγμένο σύστημα ανατροφοδότησης πέδησης με δύο ρυθμίσεις επιλέξιμες από τον χρήστη αυξάνει περαιτέρω την απόδοση. Η μπαταρία με 216 κυψέλες και 18 modules τοποθετείται κάτω από το πάτωμα, μεταξύ εμπρός και πίσω άξονα, ώστε να μην περιορίζει τη χρηστικότητα του χώρου φόρτωσης ή της καμπίνας επιβατών. Σε αυτή τη θέση, η μπαταρία χαμηλώνει και το κέντρο βάρους, το οποίο βελτιώνει την ευστάθεια του οχήματος στις στροφές και στους πλευρικούς ανέμους, ακόμα και όταν είναι πλήρως φορτωμένο.

Opel-Combo-e-Life

Το Combo-e είναι κατάλληλα εξοπλισμένο για ποικίλες ενεργειακές υποδομές και λύσεις φόρτισης, όπως για επιτοίχιο φορτιστή (wall-box), ταχυφορτιστή αλλά και σύνδεση σε οικιακή πρίζα με καλώδιο. Χρησιμοποιώντας ένα δημόσιο σταθμό φόρτισης DC 100 kW, η φόρτιση της μπαταρίας 50 kWh στο 80% της χωρητικότητάς της διαρκεί περίπου 30 λεπτά. Ανάλογα με τη χώρα και την υποδομή, το Combo-e διαθέτει έναν ισχυρό, τριφασικό ενσωματωμένο φορτιστή 11 kW ή ένα μονοφασικό 7.4 kW στο βασικό εξοπλισμό του.

Opel-Combo-e-Life

Μαζί με τις βενζινοκίνητες και πετρελαιοκίνητες εκδόσεις της οικογένειας, που απέσπασαν τον τίτλο Best Buy Car Europe 2019 από το AUTOBEST, το Combo-e Life μηδενικών ρύπων δεν κάνει κανένα συμβιβασμό στην ασφάλεια, την άνεση ή τη χρηστικότητα. Η ολοκληρωμένη γκάμα κορυφαίων τεχνολογιών και συστημάτων υποστήριξης οδηγού περιλαμβάνει από σύστημα ελέγχου καθόδου (hill descent control), σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας (lane keep assist) και αναγνώρισης κόπωσης οδηγού (driver drowsiness alert), μέχρι αναγνώριση οδικών σημάτων (traffic sign recognition) και αναγνώριση επικείμενης σύγκρουσης (forward collision alert) με προστασία πεζού και αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης (automatic emergency braking). Ιδιαίτερα χρήσιμη στο παρκάρισμα είναι η πανοραμική κάμερα οπισθοπορείας (Panorama Rear View) που βελτιώνει την ορατότητα πίσω και στο πλάι. Οι ιδιοκτήτες που χρειάζονται επιπλέον ελκτική πρόσφυση στη λάσπη, την άμμο ή το χιόνι μπορούν να αναβαθμίσουν το Combo-e Life τους με το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου πρόσφυσης IntelliGrip.

Opel-Combo-e

Η Opel προσφέρει το Combo-e Life σε δύο μήκη (4,40 m και 4,75 m σε έκδοση XL) με πέντε ή επτά καθίσματα, που το καθιστά ελκυστικό αυτοκίνητο και για εταιρείες ταξί. Η μικρότερη, πενταθέσια έκδοση προσφέρει χώρο αποσκευών τουλάχιστον 597 λίτρων (850 λίτρα στη μεγαλύτερη έκδοση). Ο πολυλειτουργικός ήρωας της καθημερινότητας μεταμορφώνεται σε όχημα μεταφορών όταν αναδιπλώνονται τα πίσω καθίσματα. Η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών της μικρής έκδοσης υπερτριπλασιάζεται στα 2.126 λίτρα, ενώ η αντίστοιχη τιμή στη μακριά έκδοση είναι 2.693 λίτρα. Επιπλέον επιλογή στον προαιρετικό εξοπλισμό μπορεί να είναι το κάθισμα συνοδηγού με δυνατότητα αναδίπλωσης ως το επίπεδο των πίσω καθισμάτων. Σε αυτή τη διάταξη επεκτείνεται το μήκος της επιφάνειας φόρτωσης, ώστε να μπορούν να μεταφέρονται ακόμα και σανίδες του σερφ.

Το νέο Combo-e Life αναμένεται στα καταστήματα των διανομέων φέτος το φθινόπωρο, όπου θα πλαισιώσει τα Corsa-e, Mokka-e, Grandland X plug-in hybrid και Zafira-e Life ως το νεότερο μέλος της οικογένειας ηλεκτροκίνητων επιβατικών μοντέλων Opel. Συμπεριλαμβανομένης της επόμενης γενιάς Astra καθώς και των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων Vivaro e, Combo-e και Movano-e (LCV), η μάρκα θα έχει εννέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα στη γκάμα της μέχρι το τέλος της χρονιάς. Η Opel θα προσφέρει μία ηλεκτροκίνητη έκδοση με κάθε επιβατικό και LCV μοντέλο της μέχρι το 2024. Δελτίο Τύπου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ