top icon
Επικαιρότητα

Νέο Opel Insignia Country Tourer

H οικογένεια του Opel Insignia, μετά τα Grand Sport και Sports Tourer, ολοκληρώνεται με το σκληροτράχηλο Country Tourer που παρουσιάστηκε στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης.

 

Με περιπετειώδη χαρακτήρα και προαιρετικό σύστημα τετρακίνησης με έλεγχο της κατανομής ροπής (torque vectoring), φιλοδοξεί να γίνει η ιδανική επιλογή για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ και των υπαίθριων δραστηριοτήτων, αλλά και για όσους εκτιμούν την εξατομικευμένη εμφάνιση. Το νέο Opel Insignia Country Tourer διατίθεται με κινητήρες turbo βενζίνης και diesel. Κορυφαίος diesel είναι ο νέος 2.0 BiTurbo (επίσημη κατανάλωση καυσίμου σύμφωνα με τον κύκλο NEDC: στην πόλη 8,9 l/100 km, εκτός πόλης 6,0 l/100 km, μικτός κύκλος 7,2 l/100 km, ειδικές εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο 191-g/km). Ο νέος δίλιτρος κινητήρας diesel αποδίδει 210 hp στις 4.000 rpm και ροπή 480 Nm από τις 1.500 rpm χάρη σε μία τεχνολογία σειριακής υπερσυμπίεσης δύο σταδίων. Από την άλλη, ο δίλιτρος βενζινοκινητήρας Turbo άμεσου ψεκασμού με 260 hp (κατανάλωση στον κύκλο NEDC: στην πόλη 11,5 l/100 km, εκτός πόλης 7,3 l/100 km, μικτός κύκλος 8,9 l/100 km, 203 g/km CO2) τίθεται επικεφαλής της γκάμας βενζινοκινητήρων. Και οι δύο κινητήρες συνδυάζονται με ένα νέο, οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο και προηγμένο σύστημα τετρακίνησης Twinster.

Είκοσι χιλιοστά πρόσθετη απόσταση από το έδαφος σε συνδυασμό με το σύστημα τετρακίνησης με torque vectoring και τη νέα πίσω ανάρτηση πέντε συνδέσμων υποστηρίζουν την οδήγηση εκτός δρόμου. Αντί ενός παραδοσιακού πίσω διαφορικού, που κατανέμει ισόποσα τη ροπή στους πίσω τροχούς, το Insignia Country Tourer διαθέτει δύο ηλεκτρονικά ελεγχόμενους πολύδισκους συμπλέκτες που επιτρέπουν μία πιο εξατομικευμένη και ακριβή μετάδοση ισχύος σε κάθε τροχό, ανεξαρτήτως οδικών ή καιρικών συνθηκών. Για εξουδετέρωση της τάσης υποστροφής σε κλειστές στροφές με υψηλότερες ταχύτητες, το σύστημα, ανάλογα με την πίεση του γκαζιού και την κίνηση του τιμονιού, στέλνει περισσότερη ροπή στον εξωτερικό πίσω τροχό. Αυτό συμβαίνει χωρίς περαιτέρω παρέμβαση του οδηγού, σε κλάσμα του δευτερολέπτου και σταθεροποιεί το όχημα. Επιπλέον, το Insignia στρίβει με μεγαλύτερη ακρίβεια, απαντώντας πιο άμεσα στις εντολές του οδηγού. Το αποτέλεσμα είναι πιο ουδέτερη συμπεριφορά που κάνει το όχημα πιο σταθερό και ελεγχόμενο, ανεξάρτητα από τις συνθήκες.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ