top icon
Επικαιρότητα

Νέο open-top hypercar από την Lamborghini

Με μια teaser φωτογραφία, η Lamborghini μας προϊδεάζει για μια νέα, open-top υπερκατασκευή στα πρότυπα των Ferrari Monza και McLaren Elva.

Η σχετική φωτογραφία αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Lamborghini Squadra Corse, του αγωνιστικού τμήματος της ιταλικής εταιρείας από τη Sant’Agata, και όχι σε εκείνο της επίσημης Lamborghini, γεγονός μου μαρτυρά τον καθαρόαιμο χαρακτήρα του μοντέλου που προς το παρόν είναι άγνωστο αν θα πρόκειται για μια one-off κατασκευή ή για ένα περιορισμένης παραγωγής show car.

Το εικονιζόμενο πρωτότυπο φέρει το χαρακτηριστικό καμουφλάζ που είδαμε στο αντίστοιχο της Essenza SCV12 που παρουσιάστηκε στα τέλη του περασμένου Ιουλίου από την ιταλική εταιρεία. Ωστόσο, σε σχέση με την τελευταία οι ομοιότητες είναι ελάχιστες, μιας και εδώ ο σχεδιασμός παραπέμπει πολύ περισσότερο σε μία open-top 2θέσια εκδοχή των Aventador SV J Roadster και Sian FKP 37 Roadster.

Στην τελευταία, η ισχύς του θερμικού V12 κινητήρα (λέγε με Aventador SV J) των 6,5 λίτρων φτάνει στους 785 ίππους στις 8.500 σ.α.λ., ενώ με την αρωγή ενός ηλεκτρικού μοτέρ με ισχύ 34 ίππων που λειτουργεί με τάση 48 V και βρίσκεται εγκατεστημένο μέσα στο κιβώτιο ταχυτήτων, η συνδυαστική απόδοση ανέρχεται στους 819 ίππους.

Προς το παρόν ωστόσο οι τεχνικές περγαμηνές του νέο αυτού μοντέλου με την άγνωστη ονομασία είναι εξαιρετικά περιορισμένες.

Σε κάθε περίπτωση, εφόσον το open-top αυτό μοντέλο δει και επίσημα το φως της δημοσιότητας, θα είναι το πρώτο που θα κατασκευάσει η Lamborghini μετά την αποχώρηση του Stefano Domenicalli, ο οποίος από τις αρχές του νέου έτους θα αναλάβει τα ηνία της F1 από τη θέση του Προέδρου και CEO.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ