top icon
Επικαιρότητα

Το νέο Peugeot 508 στη Γενεύη

Νέα πλατφόρμα και κινητήρες, πιο σπορτίφ σχεδίαση και μια πληθώρα τεχνολογιών φέρνει μαζί του το νέο Peugeot 508 που αναμένεται να παρουσιαστεί στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Μπορεί η Peugeot, όπως και όλοι σχεδόν οι μεγάλοι κατασκευαστές, να έχει εστιάσει την προσοχή της στα SUV (βλ. 2008. 3008, 5008), εντούτοις η γαλλική εταιρεία φαίνεται πως δεν ξεχνά τα «παραδοσιακά» οικογενειακά μοντέλα τριών όγκων, τα οποία, παρά τη φθίνουσα απήχησή τους, εξακολουθούν να αποτελούν μια καθ’ όλα υπολογίσιμη δύναμη σε εμπορικό επίπεδο. Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί από επίσημα χείλη, στην επερχόμενη στις αρχές Μαρτίου Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, η Peugeot αναμένεται να παρουσιάσει τον αντικατάσταση του 508 σε μια προσπάθεια ενδυνάμωσης της παρουσίας της στην κατηγορία D.

Το νέο Peugeot 508 θα βασίζεται στο δάπεδο EMP2, στο οποίο «πατούν» σήμερα τα μικρο-μεσαία SUV μοντέλα του γκρουπ PSA διαθέτοντας συγχρόνως ένα εντελώς νέο παρουσιαστικό το οποίο θα φέρει αρκετές επιρροές από το πρωτότυπο Instinct. Στο εσωτερικό θα υιοθετηθεί φυσικά το γνωστό i-Cockpit που είδαμε στα 3008 και 5008.

Σε ότι αφορά στα μηχανικά σύνολα, το γαλλικό εργοστάσιο πρόκειται να χρησιμοποιήσει γνώριμες λύσεις, όπως τον υπερτροφοδοτούμενο PureTech κινητήρα των 1,2 λίτρων καθώς και τον νέο κινητήρα ντίζελ των 1,5 λίτρων σε συνδυασμό με τον 2λιτρο BlueHDI.

Όλες οι παραπάνω κινήσεις θα συμβάλουν ώστε το νέο Peugeot 508 να τοποθετηθεί με περισσότερες αξιώσεις απέναντι σε μοντέλα, όπως το VW Passat, το Ford Mondeo και το Skoda Superb αυξάνοντας έτι περαιτέρω την εμπορική του επιρροή που πέρσι ανήλθε στις μόλις 22.724 μονάδες._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ