top icon
Κόσμος

Νέο Polestar 3: Ηλεκτρικό και SUV

Το νέο Polestar 3 είναι το τρίτο μοντέλο της σουηδικής εταιρείας, το οποίο θα είναι SUV, ηλεκτρικό και θα κατασκευάζεται στις ΗΠΑ.

Το νέο Polestar 3 θα είναι το πρώτο SUV μοντέλο της Polestar, της ανεξάρτητης εταιρείας η οποία προέρχεται από τα «σωθικά» της Volvo.

Όπως ανακοινώθηκε, το ηλεκτρικό νέο αυτό μοντέλο θα κατασκευάζεται μαζί με οχήματα της Volvo στη μονάδα της τελευταίας στις ΗΠΑ, στο Ridgeville της Νότιας Καρολίνας.

Η κίνηση αυτή μετατρέπει την σουηδική Polestar σε μια παγκόσμια μάρκα με παραγωγή οχημάτων στις δύο μεγαλύτερες αγορές ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο – τις ΗΠΑ και την Κίνα. Παράλληλα, η εταιρεία διατηρεί την έδρα της καθώς και τις δυνατότητες πωλήσεων και διανομής των οχημάτων της στην Ευρώπη.

«Το Polestar 3 θα κατασκευαστεί στην Αμερική, για τους Αμερικανούς πελάτες μας», δήλωσε ο Thomas Ingenlath, Διευθύνων Σύμβουλος της Polestar. «Θυμάμαι την θετική ανταπόκριση που είχαμε όταν μοιράστηκα για πρώτη φορά το όραμα της Polestar εδώ στις ΗΠΑ. Είμαι περήφανος που το πρώτο μας SUV θα κατασκευαστεί στη Νότια Καρολίνα. Από τώρα και στο εξής, οι ΗΠΑ δεν είναι πλέον εξαγωγική αγορά αλλά εγχώρια».

Η ανακοίνωση κατασκευής του Polestar 3 στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού υπογραμμίζει επίσης τη δέσμευση της Polestar στην αμερικανική αγορά, η οποία βρίσκεται σε μια περίοδο ταχείας ανόδου. Έτσι, η Polestar θα ανοίξει περίπου 25 χώρους λιανικής πώλησης σε ολόκληρη τη χώρα μέσα στο 2021.

Polestar 3

Ποιά είναι η Polestar και το νέο Polestar 3

Η Polestar λανσαρίστηκε το 2017 από τη Volvo και την Geely Holding, με το εργοστάσιο κατασκευής οχημάτων στο Ridgeville να εγκαινιάζεται από την Volvo το 2018. Όπως είναι αντιληπτό, η ικανότητα της Polestar να μοιράζεται μια μονάδα παραγωγής οχημάτων με την Volvo υπογραμμίζει τις σημαντικές συνέργειες των δύο ομογάλακτων εταιρειών.

«Η παραγωγή στις ΗΠΑ μειώνει τους χρόνους παράδοσης καθώς και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που σχετίζονται με τα οχήματα μεταφοράς σε όλο τον κόσμο. Θα έχει ακόμη θετικό αντίκτυπο ακόμα και στην τιμή του Polestar 3», δήλωσε ο Dennis Nobelius, Chief Operating Officer της Polestar. «Όλα αυτά κάνουν την μάρκα ακόμη πιο ανταγωνιστική στην αγορά της Αμερικής».

Με το νέο Polestar 3 θα πραγματοποιηθεί το ντεμπούτο της νέας γενιάς δαπέδων από το Volvo Car Group που προορίζονται αποκλειστικά για χρήση σε ηλεκτρικά οχήματα. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, το αεροδυναμικό SUV της Polestar θα διαθέτει κορυφαίες δυνατότητες συνδεσιμότητας που βασίζονται στο σύστημα ψυχαγωγίας Android Automotive OS της Google, καθώς και αυτόνομα χαρακτηριστικά οδήγησης.

Η παραγωγή του νέου Polestar 3 αναμένεται να ξεκινήσει το 2022.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ