top icon
Επικαιρότητα

Νέο Range Rover Evoque: Κάντο όπως το… Velar

Η δεύτερη γενιά του Range Rover Evoque θα υιοθετεί αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία από το νέο Velar ενισχύοντας ταυτόχρονα τις δυνατότητές του στους τομείς της πρακτικότητας, των χώρων και της συνδεσιμότητας.

Με σχεδόν 600.000 πωλήσεις από το 2011 μέχρι και σήμερα, το Evoque είναι αναμφίβολα το μοντέλο που σηματοδότησε την «εμπορική άνοιξη» για τους Βρετανούς της Range Rover. Και συνάμα, τη μεταστροφή τους από τα σκληροτράχηλα off road μοντέλα στις πιο… ήπιες σε χαρακτήρα και δυνατότητες προτάσεις της κατηγορίας των Sport Utility Vehicles.

Σήμερα, έξι και πλέον χρόνια μετά το επίσημο ντεμπούτο του στις κατά τόπους αγορές, το Range Rover Evoque ετοιμάζεται να γυρίσει σελίδα προσθέτοντας στη γκάμα των δυνατοτήτων του ένα ανανεωμένο παρουσιαστικό, περισσότερους χώρους στο εσωτερικό, αλλά και μεγαλύτερες δυνατότητες διασύνδεσης και επικοινωνίας για τους επιβάτες του.

Θέλοντας να διατηρήσουν το ούτως ή άλλως χαρισματικό σχεδιαστικό προφίλ του απερχόμενου μοντέλου, οι Βρετανοί στιλίστες αναμένεται να επέμβουν στα… σημεία. Και συγκεκριμένα, πριν από οπουδήποτε άλλου, στο εμπρός μέρος. Εκεί, δηλαδή, όπου θα δούμε να υιοθετούνται στοιχεία και γνωρίσματα (βλ. μάσκα, φωτιστικά σώματα) παραπλήσια σε αισθητική με εκείνα που αντικρύσαμε στο νέο Velar.

Από εκεί και πέρα, κάτω από τις φρεσκαρισμένες επιφάνειες του μοντέλου θα διατηρηθεί η γνώριμη πλατφόρμα D8 της βρετανικής εταιρείας. Με τη διαφορά σε σχέση με την υπάρχουσα εκδοχή του μοντέλου ότι τα μεταξόνιό της θα διευρυνθεί κατά περίπου 20 χλστ. ούτως ώστε οι επιβάτες του Evoque MkII να απολαμβάνουν καλύτερους χώρους. Βελτιώσεις, σύμφωνα με τις υπάρχουσες μέχρι και αυτή τη στιγμή πληροφορίες, αναμένονται να γίνουν και στις μεταφορικές δυνατότητες του χώρου φόρτωσης.

Κάτω από το καπό θα διατίθενται οι γνώριμοι πλέον 4κύλινδροι κινητήρες της οικογένειας Ingenium, με τον 2λιτρο ντίζελ να αποδίδει 150, 180 ή 240 ίππους και τον αντίστοιχο βενζίνης 250 ή 300 ίππους.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, το υπάρχον Range Rover Evoque θα συνεχίσει να διατίθεται κανονικά στις επιμέρους αγορές έως τις αρχές του φθινοπώρου του 2018, όταν και θα δούμε να αποκαλύπτεται για πρώτη φορά η επόμενη γενιά του._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ