top icon
Επικαιρότητα

Νέο ρεκόρ για τις Lamborghini Huracan και Aventador

Για την περίσταση, δεν πρόκειται για κάποιο νέο επίτευγμά τους στην πίστα, αλλά για επιδόσεις που συνδέεται άμεσα με τη δημοτικότητα των δύο μοντέλων στο σύνολο της παγκόσμιας αγοράς.

Η ιταλική εταιρεία από τη Sant’Agata ανακοίνωσε σήμερα πως η παραγωγή των Huracan και Aventador άγγιξε αντίστοιχα τις 9.000 και 7.000 μονάδες. Αξίζει να θυμίσουμε πως η «μικρή» Lamborghini βρίσκεται στην παραγωγή μόλις τρία χρόνια, και με δεδομένες τις έως τώρα επιδόσεις της, βέβαιο είναι πως οι πωλήσεις της θα ξεπεράσουν κατά πολύ εκείνες της προκατόχου της (βλ. Gallardo) που σε έντεκα στο σύνολο χρόνια ξεπέρασε οριακά τις 14.000 μονάδες στο σύνολο της παγκόσμιας αγοράς αυτοκινήτου. Από τη μεριά της, η Aventador βρίσκεται εν ζωή έξι σχεδόν χρόνια έχοντας ήδη «προσπεράσει» την Murcielago, η οποία στο σύνολο του εμπορικού της βίου κατάφερε να ταξινομήσει περί τα 4.000 αντίτυπα.

Όπως ανακοινώθηκε και φυσικά όπως φαίνεται στη συνοδευτική φωτογραφία της αναφοράς μας, η επετειακή Huracan είναι μια μπλε Performante η οποία σύντομα θα ταξιδέψει στο Ντουμπάι ώστε να παραληφθεί από το νέο της ιδιοκτήτη, ενώ η Aventador S μια ασημί Roadster, που πλέον θα κοσμεί τους δρόμους των ΗΠΑ.  

Ως γνωστόν, το επόμενο μεγάλο στοίχημα για την ιταλική εταιρεία με τα γερμανικά κεφάλαια και την αντίστοιχη εν γένει υποστήριξη, είναι η νέα Urus, ένα μοντέλο (ένα SUV, για την ακρίβεια) που θα δούμε να αποκαλύπτεται στις 4 Δεκεμβρίου με το οποίο η Lamborghini ευελπιστεί όχι μόνο να αυξήσει τις πωλήσεις, αλλά να τις διπλασιάσει. Στόχος των Ιταλών από το 2019 και εξής είναι η παραγωγή της να ανέρχεται σε ετήσια βάση τις 3.500 μονάδες –για το 2018 όμως η πρόβλεψη δεν ξεπερνά τις 1.000._Χ.Α.

Διαβάστε επίσης: Η νέα Lamborghini Urus «διαδέχεται» την εμβληματική LM002

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ