top icon
Επικαιρότητα

Νέο ρεκόρ παραδόσεων και παραγωγής για την Tesla

Η Tesla ανακοίνωσε τις κατασκευαστικές και εμπορικές της επιδόσεις για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους καταγράφοντας νέο ρεκόρ.

Πριν λίγες ώρες, η Tesla έδωσε στη δημοσιότητα την παραγωγή και διάθεση νέων αυτοκινήτων στους πελάτες της ανά τον κόσμο για τους πρώτους τρεις μήνες του 2021 καταγράφοντας νέο ρεκόρ.

Παρά την πτωτική τάση που χαρακτηρίζει την παγκόσμια αγορά, η Tesla κατάφερε την περίοδο Ιανουάριος-Μάρτιος 2021 να αυξήσει τη δυναμική της κατασκευάζοντας 180.338 οχήματα και καταρρίπτοντας την αντίστοιχη επίδοση των 179.757 αυτοκίνητων (16.097 Model S/X και 163.660 Model 3/Y) του προηγούμενου τριμήνου.

Εδώ, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η εταιρεία του Elon Musk κατάφερε να σημειώσει την παραπάνω επίδοση παρά το γεγονός ότι στη συνολική παραγωγική της δυναμική για το Q1 2021 δεν συμμετείχαν τα Model S και Model X, καθώς η μονάδα της εταιρείας στο Fremont των ΗΠΑ έπρεπε να ανανεωθεί ώστε να «υποδεχθεί» τις ανανεωμένες εκδοχές τους, συμπεριλαμβανομένης της Plaid των 1.020 ίππων (περισσότερα για αυτές μπορείτε να διαβάσετε εδώ).

Σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία, τις πρώτες 90 μέρες του χρόνου η παραδόσεις αυτοκινήτων σε νέους πελάτες ανά τον κόσμο ανήλθαν στις 184.800 μονάδες, έναντι 180.000 στο Q4 2021. Από τα αυτοκίνητα αυτά, μόλις τα 2.020 ανήκαν στις οικογένειες των Model S και Model S, με τα υπόλοιπα 182.780 να ανήκουν σε εκείνες των Model S και Model Y.

Χωρίς να ανακοινώνει συγκεκριμένα στοιχεία, η Tesla αναφέρει ότι «ενθαρρύνεται από την ισχυρή υποδοχή του Model Υ στην Κίνα στην οποία η παραγωγική ικανότητα αυξάνεται».

Τα αποτελέσματα των καθαρών εσόδων και ταμειακών ροών της εταιρείας για το πρώτο τρίμηνο του έτους θα ανακοινωθούν μαζί με τα υπόλοιπα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρεία σε μεταγενέστερο χρόνο.

Διαβάστε επίσης: Η Tesla σπάει το φράγμα των 6.000 σταθμών Supercharger στην Ευρώπη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ