Επικαιρότητα Κόσμος

Νέο ρεκόρ στο Nurburgring από τη Jaguar XE SV Project 8 [+video]

Η περιορισμένης παραγωγής Jaguar XE SV Project 8 κατάφερε να βελτιώσει το χρόνο ρεκόρ που η ίδια είχε επιτύχει στο Nurburgring το 2017.

Τον Νοέμβριο του 2017 η Jaguar είχε ανακοινώσει με περισσή ομολογουμένως περηφάνια πως η Jaguar XE SV Project 8 είναι το ταχύτερο 4θυρο μοντέλο παραγωγής στην «Πράσινη Κόλαση» σημειώνοντας στο εξόχως απαιτητικό τερέν της γερμανικής πίστας επίδοση 7 λεπτών και 21.23 δλ. Σήμερα, χάρη σε μια νέα απόπειρα της βρετανικής εταιρείας, ο χρόνος που επετεύχθη από την «ειδική» αυτή έκδοση της Jaguar XE βελτιώθηκε στην πιστοποιημένη διαδρομή της πίστας του Nurburgring μήκους 20,6 χλμ. κατά 2,9 δλ. – έτσι το χρονόμετρο σταμάτησε στο καθ’ όλα εντυπωσιακό 7:18.361.

Την ίδια στιγμή, η XE SV Project 8 κατέστη το πρώτο όχημα που καθόρισε ένα νέο επίσημο ρεκόρ στην κατηγορία των μεσαίων, όπως χαρακτηρίζονται, αυτοκινήτων στο συγκεκριμένο τερέν, καλύπτοντας τη διαδρομή των 20,8χλμ σε χρόνο 7:23.164. 

Σε κάθε περίπτωση, στη νέα προσπάθεια της εταιρείας, στο τιμόνι του αυτοκινήτου ήταν ο δοκιμαστής εξέλιξης της βρετανικής φίρμας, Vincent Radermecker. Σε σχέση με την προηγούμενη επίδοση-ρεκόρ, η μόνη διαφορά στον «εξοπλισμό» της πορτοκαλί Jaguar XE SV Project 8  αφορούσε στα αγωνιστικών αλλά για «πολιτική» χρήση προδιαγραφών ελαστικά Pilot Sport Cup 2 R της Michelin

Ως γνωστόν, η Jaguar XE SV Project 8 δεν είναι ένα πρωτότυπο μοντέλο, όπως πολλοί πιστεύουν, καθώς 300 μόλις τυχεροί θα έχουν την ευκαιρία να την αποκτήσουν μέχρι και τα τέλη του 2019, σε άγνωστη μέχρι και αυτή τη στιγμή τιμή. Αξίζει να αναφέρουμε πως η ιδιαίτερη αυτή κατασκευή είναι τετρακίνητη, με τον 5λιτρεο V8 κινητήρα των 600 ίππων να συνεργάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων που έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την ZF. Από εκεί και πέρα τώρα, χάρη στο σμίλευμα των εξωτερικών επιφανειών, οι κάθετες δυνάμεις που παράγονται όταν το αυτοκίνητο κινείται με ταχύτητα κοντά στην τελική του (βλ. 300 χλμ./ώρα) ανέρχονται στα 122 κιλά. Σύμφωνα με την Jaguar, η XE SV Project 8 έχει τελική ταχύτητα 320 χλμ./ώρα επιταχύνοντας από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 3,7 δλ._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου