top icon
Κόσμος

Νέο ρεκόρ στο Nurburgring από την Porsche Taycan (+video)

Η ηλεκτρική Porsche Taycan Turbo S σπάει τα χρονόμετρα στο Nurburgring και με χρόνο 7 λεπτά και 33:35 δλ. εκθρονίζει το Tesla Model S Plaid.

Ακόμα και πριν την παρουσίαση της το 2019, η Porsche Taycan είχε ξεκινήσει να καταρρίπτει διάφορα ρεκόρ. Ένα από αυτά ήταν και ο ταχύτερος γύρος στην «Πράσινη Κόλαση» του Nurburgring, και συγκεκριμένα ο χρόνος των 7 λεπτών και 42 δευτερόλεπτων που «έγραψε» στο συγκεκριμένο τερέν πριν τρία χρόνια πίσω από το τιμόνι του πρώτου EV της Porsche ο πολύπειρος στο συγκεκριμένο τερέν οδηγός Lars Kern.

Ωστόσο, τον Σεπτέμβριο του 2021, το Tesla Model S Plaid κατάφερε να εκθρονίσει το γερμανικό EV «γράφοντας» εκείνο τον ταχύτερο γύρο με χρόνο 7 λεπτών και 35 δλ. στην πίστα-ειδική διαδρομή των 20,8 χλμ. Τώρα όμως η Porsche παίρνει πίσω… το αίμα της με την Taycan Turbo S.

Porsche Taycan Turbo S - Nurburgring

Το εικονιζόμενο αυτοκίνητο δεν διέφερε σε σχέση με μια συμβατική Taycan Turbo S που μπορείτε και εσείς να αγοράσετε. Ωστόσο, ειδικά για την περίσταση, έφερε στον εξοπλισμό του ένα νέο «κιτ» επιδόσεων του Γερμανού κατασκευαστή, σε συνδυασμό με το σύστημα Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC), πέραν των αγωνιστικών καθισμάτων και του απαραίτητου για λόγους ασφαλείας κλωβού ασφαλείας.

Το «κιτ» επιδόσεων περιλαμβάνει ζάντες RS-Spyder με διάμετρο 21 ιντσών και σπορ ελαστικά Pirelli P Zero Corsa, εγκεκριμένα για χρήση σε δρόμο, που τώρα είναι διαθέσιμα για την ηλεκτρική Taycan. Σύμφωνα με την Porsche «η σύνθεση των ελαστικών είναι παρόμοια με αυτή των αγωνιστικών». Από εκεί και πέρα, ένα άλλο στοιχείο του «κιτ» επιδόσεων είναι μια ενημέρωση λογισμικού στο Porsche 4D Chassis Control, ώστε να λειτουργεί σε αρμονία με τα σπορ ελαστικά, αναλύοντας και «συγχρονίζοντας» όλα τα συστήματα πλαισίου της Taycan σε πραγματικό χρόνο.

Porsche Taycan Turbo S - Nurburgring

Το συγκεκριμένο «κιτ» επιδόσεων προσφέρεται τώρα μέσω της Porsche Tequipment. Προς το παρόν είναι διαθέσιμο μόνο στη Γερμανία και μόνο για την Taycan Turbo S προδιαγραφών 2023 που ξεκίνησε να παράγεται στα τέλη Ιουλίου του τρέχοντος έτους έναντι του ποσού των 13.377€. Όσον αφορά τα ελαστικά, η Porsche ξεκαθαρίζει ότι ο… προορισμός τους είναι η πίστα και πως οποιαδήποτε στιγμή οι ιδιοκτήτες της Taycan μπορούν να τα αντικαταστήσουν με τα στάνταρ ελαστικά, χωρίς προσαρμογές στο αρχικό λογισμικό πλαισίου του γερμανικού EV.

«Είμαστε χαρούμενοι που το ρεκόρ του Nürburgring στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων παραγωγής επιστρέφει στα χέρια της Porsche. Αυτός ο χρόνος όχι μόνο δείχνει πόσες δυνατότητες έχει το νέο μας “κιτ” επιδόσεων, αλλά επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τα σπορ γονίδια της Taycan», δηλώνει η Porsche.

Θυμίζουμε ότι η Taycan Turbo S αποδίδει ισχύ 625 ίππων, ενώ με ενεργό το Launch Control ενεργό, η μέγιστη απόδοση μπορεί να φτάσει τους 761 ίππους.

Κι ενώ η Porsche Taycan Turbo S κατάφερε να «προσπεράσει» το Model S Plaid, συνολικά δεν είναι το ταχύτερο EV στο Nürburgring. Ως γνωστόν, το Nio EP9 έχει «γράψει» στη γερμανική πίστα τον Μάιο του 2017 χρόνο 6 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα, με το καθαρόαιμο VW ID. R τον Ιούνιο του 2019 να σταματά εν συνεχεία τα χρονόμετρα στο καθ’ όλα εντυπωσιακό 6:05. Όμως κανένα από τα δύο αυτά ηλεκτρικά οχήματα δεν μπορεί να θεωρηθεί ως «αυτοκίνητο παραγωγής»…

Δείτε το on-board βίντεο με το ρεκόρ της Porsche Taycan Turbo S στο Nurburgring:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Porsche Taycan Turbo S - Nurburgring
  • Porsche Taycan Turbo S - Nurburgring
  • Porsche Taycan Turbo S - Nurburgring
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ