top icon
Επικαιρότητα

To νέο Safety Car της BMW i στην ABB FIA Formula E

H BMW ανανέωσε τη συμφωνία συνεργασίας της με το «ηλεκτρικό πρωτάθλημα» ABB FIA Formula E αλλά και το ένα από τα δύο safety cars που θα δούμε να πρωταγωνιστούν από σήμερα κιόλας στο Ε-Prix της Season 6 του θεσμού που πραγματοποιείται στο Μεξικό.

Η BMW έχει αγκαλιάσει τον θεσμό ABB FIA Formula E ήδη από την πρώτη του σεζόν αποτελώντας εδώ και έξι χρόνια τον επίσημο συνεργάτη του – και συνάμα την αυτοκινητοβιομηχανία που παρέχει στους οργανωτές του ένα πλήθος αυτοκινήτων υποστήριξης σε όλα τα E-Prix που πραγματοποιούνται ανά την υφήλιο. Συμπεριλαμβανομένου ασφαλώς και του Αυτοκινήτου Ασφαλείας.

ABB FIA Formula E - BMW i8 Roadster Safety Car

Χθες, η BMW ανακοίνωσε με πάσα επισημότητα στα πλαίσια μιας ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Μεξικού την ανανέωση της συνεργασίας της με το «ηλεκτρικό πρωτάθλημα» ABB FIA Formula E αποκαλύπτοντας συγχρόνως μία νέα εκδοχή του ενός εκ των δύο Αυτοκινήτων Ασφαλείας που θα δούμε από σήμερα το βράδυ (ώρα Ελλάδας) να «οδηγούν» το Ε-Prix του Μεξικού.

ABB FIA Formula E - BMW i8 Roadster Safety Car

Πιο συγκεκριμένα, το νέο BMW i8 Roadster Safety Car, το οποίο έχει σχεδιαστεί για την περίσταση από τον από τον επικεφαλής του αντίστοιχου τμήματος του BMW Group Motorsport, Michael Scully, ακριβώς όπως συνέβη και με το μονοθέσιο iFE.20 της BMW i Andretti Motorsport που πρωταγωνιστεί φέτος στους αγώνες της Season 6 του ABB FIA Formula E, χαρακτηρίζεται από την «ασύμμετρη διάταξή του, η οποία εξασφαλίζει καλύτερη ορατότητα στις υψηλές ταχύτητες». Σύμφωνα με τους Βαυαρούς, το μαύρο μη ανακλαστικό στοιχείο του κόκπιτ, το οποίο παραπέμπει στην iFE.20 και έχει επεκταθεί για την περίσταση προκειμένου να καλύψει ολόκληρη την περιοχή γύρω από τον οδηγό, είναι αναμφίβολα το πιο εντυπωσιακό γνώρισμα του νέου i8 Roadster Safety Car.

ABB FIA Formula E - BMW i8 Roadster Safety Car - BMW i8 Coupe Safety Car

Αξίζει να σημειωθεί πως η BMW παρέχει μεταξύ άλλων στους διοργανωτές του θεσμού ένα στόλο οχημάτων που απαρτίζεται από τα μοντέλα της γκάμας BMW i, όπως τα i3s (Race Director Car), 530e (Medical Car) και Χ5 e45 (Rescue Car).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ